Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • KTH-forskning vässar skolors lärande

  Tre Stockholmskommuner har fått chansen att både bidra till och ta del av forskning som KTH:s lärarstudenter gör i sina examensarbeten. Projektet "KULF" som leds från Institutionen för Lärande har fått fin uppmärksamhet för sina resultat.

 • Mattecoach på nätet minskar klyftorna

  Mattecoach på nätet erbjuder ungdomar i åldern 12–19 år hjälp med matematik. Det sker genom online-coaching med hjälp av textmeddelanden och en delad digital whiteboard. Coacherna är lärarstudenter vid svenska universitet. Sedan starten har det gjorts 25 000 samtal till tjänsten. Mattecoach på nätet är ett kompenserande verktyg för att säkerställa att alla studenter, oavsett socioekonomisk bakgrund, har tillgång till läxhjälp. Alla samtal sparas för att användas i forskning.

 • BibCap

  En avancerad bibliometrisk analyskapacitet gör det möjligt att jämföra universitet och högskolor, forskningsinstitut, företag och andra organisationer över tid. Att se hur de positionerar sig i förhållande till varandra, hur de samarbetar och vilken påverkan de har på det globala forskningssystemet. Syftet med BibCap-projektet är att kunna erbjuda relevanta bibliometriska analyser för att utveckla svensk forskning. Det syftar även till att få en överblick över och förståelse för internationella publikationer inom det vetenskapliga området.

 • 8 miljoner till Mattecoach på nätet

  Med 8 fräscha miljoner från Erling-Perssons stiftelse ska Mattecoach på nätet spridas till fler ställen i landet och mattecoacherna ska bli fler.

 • KTH:s kunskap vässar afrikanska lärosäten

  ITM ska göra fem afrikanska universitet till bäst i klassen på entreprenörskap och undervisningsmetoder. Tillsammans med några europeiska lärosäten ska KTH höja kompetensen inom olika utbildningsområden.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22