Till innehåll på sidan

Kursen Lean & Green avslutad med framgång för hållbar utveckling

Publicerad 2023-05-30

Idag avslutades KTH Leancentrums populära kurs Lean & Green med fokus på att implementera miljöförbättringsverktyg på arbetsplatser för att minska miljöbelastningen.

Idag är det kursavslut på KTH Leancentrums kurs Lean & Green  som har förberett deltagarna för att ta ledarskap i den samhällsomställning som krävs för att uppnå FN:s klimatmål. Kursen har tränat deltagarna i ett miljöförbättringsverktyg som har framgångsrikt används på flera företag. Green Performance Map är exempelvis en global standard inom Astra Zeneca och väl sprid inom Scanias förbättringsarbete. Verktyget är lätt att lära sig, engagerar medarbetare och hjälper team att komma igång med aktiviteter som minskar miljöpåverkan på den egna arbetsplatsen.

Kursens fyra huvudteman har varit att identifiera slöserier, använda förbättringsmetodik, analysera hållbara processer och att arbeta med visioner och mål för en långsiktig och hållbar utveckling. Årets deltagare har varit suveräna på att dela med sig av sina egna erfarenheter, coacha varandra och har deltagit med stort engagemang i både övningar och diskussioner under kursen. I dagens slutpresentationer fick vi ta del av hur kursdeltagarna med hjälp av Green Performance Map, GPM, identifierat och prioriterat miljöslöserier och därefter tagit fram en handlingsplan som engagerar verksamhetens medarbetare i det interna förbättringsarbetet. Såklart att slutomdömet på kursen blev 96% nöjda deltagare.

Tack allihop för att vi lär tillsammans och av varandra! Och lycka till med era implementeringar.

Önskar utbildningsteamet Johanna Strömgren, Martin Kurdve och Malin Pops Runsten

Glädjande återkoppling strax efter kursavslut:

Tack för en väldigt bra kurs!

Nu ser vi fram emot att jobba vidare med Lean & Green. Vi fick positiv respons på vår presentation (kursens miniprojekt) för ledningsgruppen och de tog beslut att inkludera ett mål kopplat till Lean&Green inför kommande FY-år. Så nu kommer vi garanterat jobba med vidare med allt vi lärt oss i kursen till hösten. Fantastiskt kul!

Tack för denna gång och ha en riktigt fin sommar 🌞

Hälsar Jennie Marke, Lena André och Sanna Patama, Parker Hannifin Manufacturing Sweden AB, Trollhättan

Tillhör: Leancentrum
Senast ändrad: 2023-05-30