Till innehåll på sidan

Sustainability Day & Pop-up Återbruk

Välkommen att träffa studenter och anställda på KTH, Akademiska Hus och Stockholm Vatten och Avfall och prata om hur vi arbetar med hållbarhet och avfallsfrågor. Eventet sammanfaller med PopUp-återbruk, och under lunchen ges ett seminarium på temat avfall och återbruk.

Tid: Fr 2022-08-19 kl 10.00 - 16.00

Plats: Lindstedtsvägen 1

info med background av campus miljö
Info med bakgrund av illustration av campus

Mingeltorg utanför KTH Entré 10.00-15.00

Välkommen att träffa studenter och anställda på KTH, Akademiska Hus och Stockholm Vatten och Avfall och prata om hur vi arbetar med hållbarhet och avfallsfrågor.

Trash Talks 12.00-13.00

Den 19:e augusti mellan kl.12-13 välkomnar KTH och Stockholm Vatten och avfall er till ett seminarium på temat avfall, återbruk och delningsekonomi. De första 40 som anmäler sig får lunchwrap.

Språk: Engelska

Talare och teman:

  • "Why is sorting waste so important?", med Karin Sundin, Återanvändningsspecialist på Stockholm Vatten och Avfall
  • “Spaces in cities for reuse and repair – Doing more than fixing stuff”, med Karin Bradley, forskare på Mistra Sustainable Consumtion
  • "Sharing initiatives : locally organised and collectively owned", med Sharang Kolathur, projektledare för Smarta Kartan, KTH Students for Sustainability.  

Anmälan till lunchseminarium

Om Popup Återbruk

Öppettider: Fre 19 aug-Sön 21 aug kl 10-16
Plats: Lindstedtsvägen 2

Popup Återbruk är en mobil lösning som har fokus på att underlätta återbruk för stockholmarna och minska mängden avfall. Ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas och vad som ska sorteras till återvinning. Personalen på plats är där för att lära ut hur man ska göra rätt. Två specialinredda containrar ställs upp och alla får lämna in saker de vill bli av med. Båda containrar ( en för inlämning och en för uthämtning) är bemannade under dagarna. Under kvällar och nätter är de stängda och låsta.

Läs mer på svoa.se/popup