Till innehåll på sidan

Tidigare evenemang i KTH Reaktorhallen

Reaktorhallen på KTH har använts för en rad olika aktiviteter och evenemang. Lokalen har bland annat agerat scen åt både opera och Cullbergbaletten, samt använts för ett flertal konstutställningar inklusive arrangemang av Statens Kulturråd.

Vill du boka KTH Reaktorhallen till ditt evenemang?

Välkommen att göra en bokningsförfrågan idag! Företag och organisationer är välkomna att hyra KTH Reaktorhallen.

The Tale of the Great Computing Machine (2022)

I december 2022 genomfördes operan " The Tale of the Great Computing Machine " i KTH Reaktorhallen. Operan är baserad på boken "Sagan om den Stora datamaskinen" skriven av Hannes Alfvén, professor vid KTH, som erhöll Nobelpriset i fysik år 1970.

The Tale of the Great Computing Machine var ett samarbete mellan KTH och Stiftelsen Vadstena-Akademien, under konstnärlig ledning av Carl Unander-Scharin  och Åsa Unander-Scharin. Professor Carl Unander-Scharin fick utmärkelsen KTH:s Årets alumn 2023.

Två personer i en teaterföreställning sin står på var sin sida om en trappa.
Foto: Martin Hellström
Två personer bredvid varandra på en balkong. Kvinnan är klädd i blått och mannen i svart.
Foto: Martin Hellström

Biograf för stumfilm (2022)

I Reaktorhallen på KTH hölls en stumfilmskonsert den 14:e och 15:e januari år 2022. "The General" med Buster Keaton i huvudrollen visades och organisten Anna Vavilkina från Berlin ackompanjerade på Skandiaorgeln .

Filmvisning för "2001", Stockholms Filmfestival (2020)

Under pandemin arrangerade Stockholms Filmfestival  ett antal filmvisningar för enbart 50 besökare på hemliga platser i Stockholm. För att få chansen att boka biljett, krävdes att besökaren med hjälp av olika ledtrådar listade ut var filmen skulle visas. En av dessa hemliga visningar skedde i KTH Reaktorhallen där Stanley Kubricks film "2001 – Ett rymdäventyr".

Föreställningen "Kafkas arkiv" (2018-2020)

Två män som interagerar med varandra i ett mörkt rum med papper utspridda på golvet.
Foto: Fredrik Persson

I Reaktorhallen på KTH spelades den absurdistiska teaterföreställningen "Kafkas Arkiv"  ett antal gånger under åren 2018-2020. Teaterföreställningen baserades löst på och var inspirerad av Franz Kafkas författarskap. I föreställningen möts den animerade och den verkliga världen. Med hjälp av avancerad teknik som Virtual Reality, realtidsanimationer och Motion Capture fick skådespelare och tecknade avatarer samsas i detta märkliga universum.

TEDxKTH talks (2011, 2013, 2017, 2020)

Reaktorhallen på KTH har använts för ett antal TEDxKTH talks, bland annat för att presentera World Energy Outlook (IEA). Det senaste TED talken hölls den 21:a januari 2020 i form av TEDxKTH "The Power of People".

Tidigare TEDxKTH: "Future of energy" (2011), "The Power of Perspectives" (2013) och"The Power of One" (2017). 

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Reaktorhallen
Senast ändrad: 2023-11-17