Till innehåll på sidan

Rektor Sigbritt Karlsson

Sigbritt Karlsson är rektor för KTH sedan den 12 november 2016. Hon kommer närmast från Högskolan i Skövde där hon varit rektor de senaste sex åren.

Hon har hela sin akademiska bakgrund från KTH och är civilingenjör i kemiteknik med inriktning bioteknik och professor i polymerteknologi med inriktning de polymera materialens tekniska miljöinteraktion.

Sigbritt Karlsson har haft en rad olika roller på KTH. Under åren 1996 -2004 verkade hon även som studierektor. Hon har arbetat som prodekan med ansvar för strategiska utbildningsfrågor 2008-2010. Innan dess var Sigbritt Karlsson vice skolchef och grundutbildningsansvarig för Skolan för kemivetenskap.

Som rektor är hennes mål att, i samklang med Vision 2027, lyfta KTH en nivå till:

 ”Grunden är att KTH ska fortsätta att stärka sin position som internationellt framstående lärosäte. För att vara det behöver verksamheten präglas av jämställdhet och hållbar utveckling”.

Publikationer

Kontakt

Tel: 08-790 70 01

E-post: rektor@kth.se

Sigbritt i sociala medier

Blogg

Sigbritt Karlsson skriver om forskning, utbildning och KTH:s roll i samhället. Hon bloggar varannan vecka under terminerna.

Sigbritt Karlssons blogg

Twitter

Sigbritt Karlsson funderar på hur utbildning och forskning gör bäst nytta. Men också på hållbar utveckling, internationalisering och jämställdhet.

Sigbritt Karlssons Twitter

Innehållsansvarig:Sofie Kim
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2020-09-24