Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Daniel Carlsson

Profilbild av Daniel Carlsson

AFFÄRSUTVECKLINGSCOACH

Detaljer

Arbetar vid

KTH INNOVATION

Adress
TEKNIKRINGEN 1

Om mig

Jag är affärscoach vid KTH Innovation och stöttar idéer inom  framförallt medtech, life science, kemi och material. Jag har lång erfarenhet (20 år) av alla områden som krävs för att ta teknikintensiva idéer till marknaden. Vid KTH har jag stöttat över 500 idéer genom olika utvecklingsfaser.

Särskilt djup erfarenhet har jag inom patent och immaterialrätt, licensiering, förhandlingar och avtal samt finansieringsfrågor och investeringar (offentliga mjuka medel såväl som riskkapital).

Jag arbetar deltid som investeringsansvarig vid KTH Holding som investerar i och stöttar bolag från KTH. Där hanterar jag nyinvesteringar  i bolag sprungna ur KTH samt stöttar de ca 50 bolag som finns i portföljen.

Dessutom har jag ett särskilt intresse för strukturerad innovationsutveckling och att utveckla och implementera processer, rutiner, mål och mätsystem kopplat till innovationsutveckling

Jag är i grunden civilingenjör i teknisk biologi från Linköpings Tekniska Högskola och civilekonom från Linköpings Universitet och har tidigare erfarenhet från att själv arbeta för ett start-up inom medicinsk teknik med fokus på elektroaktiva polymerer för hjärt- och kärlkirurgi.