Skip to main content
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nathalie Kirchmeyer

Profile picture of Nathalie Kirchmeyer

Lecturer in French

Details

Telephone
Address
BRINELLVÄGEN 68
E-mail

Researcher

Researcher ID

About me

Jag är ansvarig för KTH:s kurser i Franska för ingenjörer (A1-B2 nivåer) samt har områdesansvar för Japanska, Kinesiska, Spanska, Tyska och interkulturell kommunikation.

Under de senaste åren har jag arbetat för att utveckla kurser i Franska med en särskild orientering för blivande ingenjörer (language for specific purposes). Jag är också aktivt drivande i utveckling av kurserna för framtidens högre utbildning, bland annat genom skapande av nya format, digitala verktyg och metoder som blandade miljöer (blended learning). Jag deltar i forskningsklustret Kommunikation i STEM samt i nätverket för den europeiska universitetsalliansen Unite!

Jag har alltid haft ett stort intresse för språk och andra kulturer. Flerspråkighet och interkulturell kompetens är frågor som alltid präglat mina professionella uppdrag. Jag arbetar parallellt för andra lärosäte, internationella organisationer samt svenska myndigheter såsom Regeringskansliet, UD och Sida, som språkkonsult och översättare. Jag har också erfarenhet av utbyte i Västafrika.

Jag har en bakgrund i lingvistik med inriktning språkinlärning och en PhD från Stockholms Universitet Étude de la compétence textuelle des lectes d’apprenants avancés. Aspects structurels, fonctionnels et informationnels.


Courses

Developing communicative and multicultural skills in international collaborations on sustainability (LS1800), examiner | Course web

French A1 for Engineers (LS1430), examiner, course responsible, teacher | Course web

French A2 for Engineers (LS1433), examiner, course responsible | Course web

French B1 for Engineers (LS1434), examiner, course responsible, teacher | Course web

French B2 for Engineers (LS2436), examiner, course responsible, teacher | Course web

Train your multilingual competence – a multidisciplinary and multilingual course (LS1801), examiner | Course web

Profile picture of Nathalie Kirchmeyer

Publications

Publication list