Mecenatkort

KTH samarbetar med Studentkåren THS och deras leverantör av kårkort för att alla studenter ska få ett Mecenatkort. Mecenatkortet ger dig tillgång till studentrabatter under läsåret oavsett om du väljer att bli kårmedlem eller inte.

Mecenatkort på KTH läsåret 2020/2021

Från och med höstterminen 2019 beställs elektroniska Mecenatkort till studenter vid KTH. Du får ett mejl till din mejladress som finns angiven i Ladok för studenter. Detta mejl innehåller information om hur du skapar konto på Mecenats hemsida för få kortet till din smartphone. Du kan även beställa ett fysiskt Mecenatkort via Mecenats hemsida. Notera att det elektroniska Mecenatkortet är likvärdigt med det fysiska kortet.

För att du ska få tillgång till studentkort hos Mecenat så kommer vissa av dina uppgifter i Ladok föras över till Mecenat i och med registrering på kurs. De uppgifter som förs över är namn, personnummer, adress, mailadress och studieomfattning. För mer information om behandling av personuppgifter se Antagning.se .

Användning

Studentkortet ska du ha med dig när du behöver styrka att du är student, till exempel när du använder KTH:s datorsalar eller vill dra nytta av studentrabatter. Studentkortet ska användas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Distribution av korten

Korten produceras och skickas i digital form i samband med registrering. Mer information om elektroniska studentkort hittar du på Mecenats hemsida

Hjälp och svar på frågor kring studentkorten

Kårexpeditionen svarar på frågor som rör både kårkort och studentkort för alla KTH:s studenter. På deras hjälpsida med information om Mecenatkortet kan du själv kontrollera om ett kort har skapats åt dig. 

Hjälpsida för Mecenatkortet 

Kontakta Studentkåren (THS)

För tekniska frågor kan du även kontakta Mecenats kundtjänst.  

Kontakta Mecenat 

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Information och service
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2020-06-30