Till innehåll på sidan

Bokningsinformation

Bokningsinformation och laboratorieregler: Maximalt en bokningstid per vecka

Avbryt experimentet i tid om du inte använder instrumentet för att undvika extra betalning

Du får inte under några omständigheter använda instrumentet utan att boka detsamma!

Bokningswebbplats för XRD TPR Bet TGA: instrumentbookingpt.skedda.com/booking

Om det här är din första bokning, skriv ett E-mail till Lea (lhohmann@kth.se) och ge din information (organisation, avdelning, handledare, projektnummer). Om du använder instrumentet för första gången, så får du en licens först efter instruktion av följande ansvarige person:

XRD: Tzu-En (chie@kth.se)

TPR: Elise Farah (efarah@kth.se)

BET: Saiman Ding (saiman@kth.se)

TGA:Christer Rosén (crosen@kth.se)/Saiman Ding (saiman@kth.se)

Regler för karakteriseringslaboratoriet vid KTH Process Technology, Teknikringen 42, plan 6:

1. Lämna inte några prover i dragskåpet. Regelbundna kontroller kommer att göras. Varje prov som inte är korrekt märkt (provnamn, datum och användarnamn) kommer omedelbart att kastas utan några frågor.

2.Rengör alltid efter dig själv. Brist på rengöring kommer att resultera i en extra avgift. Kasta ditt prov enligt gällande regler. Tvätta allt du använde, och låt det torka. Handfatet ska alltid vara rent och tomt.

3.Du får inte ta någonting (andra människors prover, rör, glas, ...) ut ur labbet. Vad som finns i laboratoriet ska vara kvar i laboratoriet.

4. Returnera vad du än använder till sin ursprungliga plats. Allt har varit ordentligt märkt, och det borde inte skapa problem för dig att returnera saker till sin rätta plats.

5. Rapportera eventuell incident till den instrumentansvarige (se ovan), inklusive trasiga glasvaror. Vi måste byta ut / laga dem så att du kan använda utrustningen igen. Tänk på att laboratoriet har många användare som är beroende av att allting fungerar.

 
Innehållsansvarig:Saiman Ding
Tillhör: Institutionen för kemiteknik
Senast ändrad: 2021-05-11