Till innehåll på sidan

Jonas Dahlberg & Magdalena Malm: 'An Imagined City' (Apr 21)

Ett samtal mellan konstnären Jonas Dahlberg och Magdalena Malm, direktör på Statens konstråd, om mötet mellan arkitektur och offentlig konst. Utgångspunkt är Dahlbergs permanenta ljudkonstverk 'An Imagined City' i den nya KTH Arkitekturskolans entréfoaje. Välkommen!

Tid: To 2016-04-21 kl 18.00 - 19.00

Plats: Entréfoajén ("Amöban"), KTH Arkitekturskolan, Osquars backe 5, Stockholm (T-bana: Tekniska Högskolan

 (Ljudkonstverket 'An Imagined City' är uppbyggt av tolv ultraljudshögtalare som är dolda i innertaket i den nya Arkitekturskolans entréfoajé)

Vad händer när konst möter arkitektur? Hur påverkar våra inre bilder av rum hur vi uppfattar fysisk arkitektur? Och vad upplever den som oväntat drabbas av osynlig offentlig konst? 

Jonas Dahlbergs konstverk " An Imagined City " på nya KTH Arkitekturskolan bygger på ett arkiv av ca 500 minnen av platser och rum ur filmer. Tolv osynliga ultraljudshögtalare leder in i en imaginär arkitektur genom de bilder av rum vi bär inom oss. Hör Jonas Dahlberg och Magdalena Malm samtala om relationen mellan platsen och konsten, om hur verket kan aktivera besökarens inre, och om utvecklingen av offentlig konst idag. 

JONAS DAHLBERG
är en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade konstnärer. Den norska regeringen meddelande nyligen att hans vinnande tävlingsförslag till nationella minnesmärken efter terrorattentaten i Oslo och på Utøya den 22 juli 2011 ska stå färdigt till sommaren 2017.  

MAGDALENA MALM
är direktör för Statens konstråd och arbetar med att utveckla de sammanhang där samtidskonst och offentliga rum möts. Statens konstråd producerar permanent och tillfällig offentlig konst, engagerar konstnärer i stadsutveckling och sprider kunskap och erfarenheter i och utanför Sverige.

Arrangeras av Statens konstråd och KTH Arkitekturskolan.

Detta arrangemang finns även som facebook-event .