Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Retorik och presentationsteknik

Oavsett om du har en skriftlig eller muntlig uppgift under din kurs kan våra språk- och retorikhandledare hjälpa dig att vässa dina färdigheter och förbättra din kommunikation. Vi erbjuder handledning, workshoppar och coachning för studenter på alla nivåer i den akademiska utbildningen och för alla typer av muntliga presentationer.

Under din utbildning behöver du ibland presentera projekt och andra arbetsuppgifter muntligt inför publik. Hos oss kan du få hjälp att planera, strukturera och öva inför dina presentationer. Du kan få hjälp på både svenska och engelska.

Som ingenjör är det viktigt att kunna kommunicera sin expertis på ett tydligt och välstrukturerat sätt. Oavsett om du är en van talare eller lider av presentationsångest kan det därför vara bra att öva och utveckla strategier för att förbättra din muntliga kommunikation. Ju tidigare du besöker oss desto bättre.

Workshoppar

Under terminerna erbjuder vi även workshoppar inom olika aspekter av akademiskt skrivande och kommunikation. Workshopparna kan rikta sig till studenter, eller forskare och doktorander på KTH.

KTH Bibliotekets kalender

Efterfråga en workshop

Studenter är även välkomna att skicka e-post till cas-handledning@kth.se  för önskemål om workshoppar i skrivande och presentationer (exempelvis för era möten i projekt- eller studentgrupper). Teman för workshoppar kan exempelvis vara att designa effektiva visuella hjälpmedel, öva på er presentation (exempelvis projektpresentation, rapportpresentation eller opponeringssamtal) och att lära sig att kommunicera i enlighet med normer och konventioner inom ett specifikt ämnesfält.

Kurser i retorik

KTH Språk och kommunikation ger även kurser i retorik som ger högskolepoäng (7,5 hp).

Läs mer om retorikkurserna på KTH