Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • De trotsar ryktet om datanörden

  I år började 50 procent fler tjejer på KTH:s datateknikprogram. Trots ökningen är bara var nionde student kvinna på utbildningen. Det är säkert många fler som vill plugga datateknik, men de skräms av ryktet om datanörden, tror några av de tjejer som började programmet i höstas.

 • Mona bytte från ekonomi till datateknik

  Först läste hon till civilekonom. Sedan sadlade hon om och läste datateknik på KTH. Idag, två år efter examen, är Mona Dadoun programmerare och jobbar som fullstack-utvecklare.

 • En problemlösare med kometkarriär

  Mengmeng Du, 35 år, har en intensiv karriär bakom sig. Efter studierna på KTH blev hon chef för utlandslanseringen av Spotify. Idag är hon styrelseproffs och rådgivare åt startups och traditionella bolag som behöver förstå frågor kring online. Hur tänker hon om sin framgång? Vad är det som driver henne framåt?

 • Datateknik, civilingenjör, 300 hp

  Civilingenjörsutbildningen inom Datateknik är en av KTH:s populäraste utbildningar och vänder sig till dig som vill vara med och påverka hur vårt alltmer digitala samhälle utvecklas. Efter examen väntar många kreativa arbetsuppgifter inom så gott som alla branscher, från traditionell industri och centrala samhällsfunktioner till nyare företag som utvecklar smarta appar, datorspel och sociala medier.

 • Datateknik, högskoleingenjör, 180 hp

  Högskoleingenjörsprogrammet inom Datateknik vid KTH i Kista passar dig som vill utveckla framtidens uppkopplade produkter och programvaror. Efterfrågan på nya tekniska lösningar är stor, bara kreativiteten sätter gränserna för vad som är möjligt. På KTH Kista samarbetar du nära Sveriges mest framstående IT-företag och får flera praktiska erfarenheter.

 • Datateknik, högskoleingenjör, 180 hp

  Högskoleingenjörsprogrammet inom Datateknik på KTH är en utbildning inom tillämpad informationsteknologi som ger dig en bred kompetens inom programutveckling och nätverk. Efter utbildningen kan du exempelvis jobba med program- och systemutveckling, nätverk och datorsystem, informationssäkerhet, smarta telefoner, maskininlärning eller Internet of Things.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22