Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • "Sverige lever inte upp till sin goda självbild"

  Hallå där Karin Bradley, biträdande lektor på Institutionen för samhällsplanering och miljö vid KTH, som ska vara med i SVT:s nya samtalsprogram "Runda bordet" den 23 november klockan 20:00 i SVT2.

 • KTH-forskare utreder delningsekonomin

  Regeringen har utsett KTH-forskaren Karin Bradley till särskild utredare med uppdrag att kartlägga den nya delningsekonomin och se över olika användares roller och rättsliga ställning.

 • Sopsortering och miljöteknik räcker inte

  Att vara miljöforskare medför också ett ansvar att ge sig in i samhällsdebatten. Det hävdar Karin Bradley som forskar om hur våra livsstilar påverkar miljön. – Nuvarande politik gynnar en konsumtionskultur som motverkar utvecklingen mot ett hållbart samhälle, säger hon.

 • Hyrsamhället är här

  Julhandeln slår rekord år efter år. 2014 spår detaljhandelns undersökningsföretag HUI att vi ska spendera 68 miljarder kronor - 2,5 procent mer än förra året – på julklappar. Delandets ekonomi är dock på stark frammarsch och ändrar förutsättningarna för så väl julhandeln som konsumtionen i stort.

 • Dela är det nya äga

  Klädbytardagar, lokala bytesgrupper på Facebook samt bilpooler är bara några få exempel på fenomenet som kallas kollaborativ konsumtion. KTH-forskarnen Karin Bradley har tillsammans med filmaren Lotta Ekelund skapat dokumentärfilmen "Dela är det nya äga" om företeelsen som också går under namnet delandets ekonomi. Nu har filmen premiär.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22