Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

 • Lär dig matte med teater

  Nu provar KTH-lärare nya grepp. Med hjälp av ljus, ljud, skådespelare och konstnärer i KTH:s reaktorhall undervisar Dilian Gurov elever i matematik. Tanken är att provocera, utmana andra lärare att tänka i nya riktningar och få eleverna att uppleva lektionerna och minnas materialet bättre.

 • Mattecentrum startar till hösten

  Stockholms Matematikcentrum, KTH:s och Stockholms universitets gemensamma mattecentrum, kan komma att starta redan under hösten. Framtida masterstudenter kommer att ha stor nytta av nya matematikcentrat, menar Svante Linusson, professor i matematik vid KTH.

 • Premiär för KTH Samtal

  Nu på torsdag den 9 juni genomförs det första evenemanget i serien KTH Samtal. Under rubriken "Det svenska valsystemet" diskuterar matematikern Svante Linusson och statsvetaren Jörgen Hermansson valsystemets egenheter och möjligheter.

 • ”Matematik är ett konstnärskap”

  Sandra Di Rocco är nybliven matematikprofessor på KTH. När hon talar om algebraisk geometri är det med en glöd som ger ståpäls, även för den som är mycket lite insatt i ämnet. Matematik handlar om känsla och om språk, säger Sandra Di Rocco. Matematik är det exakta språket som inte kan missförstås.

 • KTH:s mattecoacher näst bäst i Europa

  Projektet Mattecoach på nätet fortsätter att skörda framgångar. Nyligen fick projektets ansvarige på KTH, Stefan Knutsson, andra pris i en europeisk tävling om innovativt lärande.

 • Nya programmet i teknisk matematik möter arbetsmarknadens behov

  Djupa och gedigna kunskaper i matematik och programmering. Kunskaper som förbereder för arbete och forskning inom maskininlärning, AI och matematisk modellering. I vår öppnar anmälan till det nya civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik, som startar hösten 2020.

 • Mona bytte från ekonomi till datateknik

  Först läste hon till civilekonom. Sedan sadlade hon om och läste datateknik på KTH. Idag, två år efter examen, är Mona Dadoun programmerare och jobbar som fullstack-utvecklare.

 • Högsta betyg till KTH:s lärarutbildning i matematik

  KTH:s ämneslärarutbildning i matematik får högsta betyg i en ny utvärdering av utbildning som Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har gjort. Utbildningen innehåller många olika delar, och jag tror att samordningen och samarbetet har varit mycket viktiga för UKÄ:s bedömning, menar Mikael Cronhjort, pedagogisk utvecklare på KTH.

 • Niel Dobbs: A random walk in exponential dynamics

  Niel Dobbs, KTH

 • Coxeter groups

  This graduate course concerns basic Coxeter group theory and should be suitable for graduate students with interests in combinatorics, algebra or Lie theory.

 • Artikel med bild

  ingress

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22