Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Kampanj ökar utbytesstudier från KTH

  Sakta men säkert ökar antalet internationella utbyten vid KTH. Men fortfarande är det tre gånger fler som kommer hit än det är som åker ut. Under mässan Exchange Day på KTH:s kårhus fick europeiska partneruniversitet chansen att marknadsföra sin verksamhet.

 • Susannes bästa tid i Illinois

  Det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det säger Susanne Forchheimer, som är KTH:s första utbytesstudent på plats i Urbana-Champaign. Men det har inte varit någon lätt resa hittills.

 • Emelies utlandsstudier vidgade vyerna

  Volontärarbete i Sydafrika, skidåkning i franska alperna och djupdykningar i japansk kultur. Att utlandsstudier kan betyda mycket mer än bara plugg var tydligt efter en återvändarträff på KTH Campus.

 • KTH Global får fler studenter att plugga utomlands

  Förra veckan, med start 6 november, arrangerades KTH Global. Ett årligt evenemang där KTH inspirerar och informerar studenter om möjligheter till utbytesstudier utomlands under en del av utbildningen. Under tre dagar fick studenterna ta del av en talkshow om utlandsstudier, informationsträffar på KTH:s skolor samt en mässa med utbytesuniversitet.

 • Utbytesstudenter imponeras av tillit

  Utbytesstudenten Danylo Hirnyj är ett av de första synliga resultaten i det strategiska samarbetet med University of Illinois. Från början hade han tänkt plugga i Lund, men KTH:s avtal med Illinois-universitetet fick honom på nya tankar.

 • 20-tal KTH-studenter kvar i Japan

  Alla KTH-studenter i jordbävningsdrabbade Japan mår efter omständigheterna bra. Ingen har fått några fysiska skador. En av dem, som studerar vid ett partneruniversitet i Sendai, är på väg hem till Sverige.

 • Studera utomlands

  Om du läser ett program på KTH kommer du ha flera möjligheter att studera utomlands som en del av din utbildning. Det är en unik chans för dig att få nya kunskaper, spetsa ditt CV, växa som person och få vänner för livet. En tredjedel av KTH:s studenter väljer att spendera en del av sin studietid utomlands.