Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Storsatsning på hållbar design

  Designbranschen har en nyckelroll i omställningen mot ett hållbart samhälle. Det berättar professor Sara Ilstedt och forskaren samt industridesignern Teo Enlund som startat Green Leap, en arena för design och hållbar utveckling på KTH.

 • KTH med i storsatsning på bioteknik

  Ett av de största enskilda forskningsanslagen i Skandinavien någonsin, enligt Mathias Uhlén, en av tre ansvariga. Nu skapas ett nordiskt forskningscentrum med nästan en miljard kronor i budget.

 • Så kan transporter flyttas från lastbil till tåg

  För att lyckas få till ett mer hållbart samhälle med lägre utsläpp måste en del av godstrafiken flyttas från lastbilar till järnvägar och sjöfart. Det slår politiker och forskare fast, både nationellt och på EU-nivå. Utvecklingen hittills visar att det kan bli svårt att nå EU:s utsläppsmål för transporter till 2030, men många forskare vid KTH arbetar med att hitta olika lösningar för att målen i EU:s transportpolitik ska kunna uppfyllas.

 • De 3D-printar läppstift

  Hallå där, Selah Li. Du och tre andra KTH-studenter står bakom uppstartsföretaget Ellure som producerar personliga läppstift i samma sekund som kunden beställer dem. Berätta mer!

 • Digitaliseringsplattformen underlättar för den hållbara omställningen

  Charlie Gullström, forskare inom arkitektur och digitalisering, har sedan många år arbetat tvärvetenskapligt i KTH:s centrumbildningar. Som vice föreståndare för Digitaliseringsplattformen vill hon skapa fler synergier för ett vassare KTH.

 • Hållbar utveckling för problemlösare, I

  I kursen som tidigare erbjöds via KTHx på edX fick deltagarna en introduktion om hållbarhet och utforska olika utmaningar för hållbar utveckling.

 • Hållbar utveckling för problemlösare

  I kurserna som tidigare erbjöds via KTHx på edX fick deltagarna lära sig om hållbar utveckling. Kurserna riktade sig främst till ingenjörsstudenter och yrkesverksamma inom industrin.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22