Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Hon banar väg för elbilar

  Elbilarnas miljöförtjänst beror på förarnas beteende när de laddar sina elbilar. Det slår KTH-forskaren Pia Grahn fast. Hon har gjort en kartläggning som beskriver när elbilsägare laddar sina bilar.

 • KTH-forskare: Vi vet för lite om nanomaterial

  Det finns stora kunskapsluckor om nanomaterialens påverkan på hälsa och miljö. Det konstaterar KTH-forskare i en kartläggning om riskerna och användningen av materialen. Rapporten släpps idag.

 • SciLifeLab i nätverk för genkartläggning

  SciLifeLab har som första europeiska partner anslutit sig till nätverket Illumina Genome Network (IGN). Tanken är att ge svenska forskare ökad tillgång till Illuminas teknologi för helgenomsekvensering.

 • AI och högre upplösning ska hitta tumörcellerna

  Nu har forskare från KTH och Scilifelab tillsammans med bland annat kollegor från Broad Institute of MIT and Harvard tagit fram en metod för hur de ska studera enskilda celler på plats i mänsklig vävnad. Med hjälp av artificiell intelligens och högre upplösning ska subjektiva bedömningar bli objektiva, och göra jakten på tumörceller mer framgångsrik.

 • Makaken kartlagd ner till minsta beståndsdel

  I ett stort internationellt forskningsarbete har apor ur släktet makaker kartlagts ner på minsta cellnivå. Över en miljon celler i alla större vävnader har analyserats, och från Sverige har forskare från KTH och KI deltagit i samarbetet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22