Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Bostadsrättsföreningens ekonomi en dold mina

  Bostadsmarknaden är fortsatt glödhet och tiden mellan visning och påskrivet avtal är kortare än någonsin. Därmed ökar kraven på bostadsköparen. Nu lanserar tre KTH-studenter en ny tjänst som ger rött, gult eller grönt ljus för föreningens ekonomi inför bostadsköpet.

 • Han kan miljonprogrammets styrkor

  Miljonprogrammet har blivit något av ett skällsord i folkmun så väl som i medierna. Nu ska det bli ändring på det. När tusentals hus som byggdes mellan åren 1965 till 1974 nu befinner sig i ett akut behov av renovering ser Erik Stenberg, forskare vid KTH Arkitekturskolan, att de har stor potential.

 • Studenterna ska bo i ett labb

  Snart tas det första spadtaget för att förverkliga KTH:s Live-In Lab, lägenheter för drygt 300 studenter som samtidigt är laboratorium. Idéerna till tänkbara forskningsprojekt är många, som lägenhetsväggar som flyttar sig från dag till annan, golv som genererar elektricitet när de boende går på det samt fönster som kan ändra form eller är utbytta mot tv-skärmar.

 • Äldre missnöjda med att bo kvar hemma

  En forskare vid KTH har studerat hur äldre ser på sitt boende och sina möjligheter att flytta. På tvärs mot rådande äldrepolitik visar forskningen att både individer och samhället kan vinna på att äldre flyttar tidigare än vad de gör idag.