Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • ”Flippad” pedagogik utvecklar miljökurser

  Hallå där, Pernilla Ulfvengren, lektor vid Industriell management, som fått pengar från KTH för att utveckla undervisningen inom miljö- och hållbarhet. Hur känns det? – Helt rätt!

 • Batteriforskare kommenterar årets kemipris

  Hallå där, Rakel Wreland Lindström och Göran Lindbergh, batteriforskare och lektor respektive professor vid avdelningen för tillämpad elektrokemi på KTH. Årets Nobelpris i kemi går till John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham och Akira Yoshino för utvecklingen av litiumjonbatteriet. Skulle du kunna kommentera deras forskning och varför den är så betydelsefull?

 • De forskar om Terminator-material

  Kommer du ihåg roboten T-1000 i filmen Terminator 2? Då minns du säkert att denna maskin kunde byta form till vad som helst, människor inbegripna. Mikrorobotarna i den animerade filmen Big Hero 6 är ytterligare ett exempel på materia som på en given signal kan ändra skepnad. En liknande substans, kallad robotikmaterial, är vad tre KTH-professorer jobbar med i ett nytt forskningsprojekt.

 • Karma räddar överbliven mat från att slängas

  Karma är en tjänst där man via en app räddar överbliven mat från att slängas. Egentligen bygger tjänsten på att kunderna själva hämtar den mat de beställt. Men nu efter utbrottet av det nya Coronaviruset erbjuder de även hemleverans.

 • Hållbar utveckling för problemlösare, I

  I kursen som tidigare erbjöds via KTHx på edX fick deltagarna en introduktion om hållbarhet och utforska olika utmaningar för hållbar utveckling.

 • Samverkan och nätverk

  KTH har lång och positiv erfarenhet av att samarbeta med näringsliv, forskningsinstitut och andra samhällsaktörer. Samverkan, personalutbyten och deltagande i nationella och internationella nätverk bidrar till att stärka kvaliteten i utbildning och forskning samt stärker innovation inom miljö och hållbar utveckling.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22