Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Crowdfunding-kvinnor bättre än män på att nå finansieringsmål

  Kvinnliga företagare på crowdfunding-plattformar är bättre på att nå sina finansieringsmål än män. Förklaringen? De stöttas av andra kvinnor. Hadar Gafni på Institutionen för industriell ekonomi har kartlagt könsmönstren på crowdfunding-plattformen Kickstarter.

 • Till månen under konferensen

  Vid sin senaste konferens besökte hon månen, Ovala rummet i Vita huset och fick en guidad tur genom Köpenhamn tillsammans med sina nordiska kollegor - trots en pandemi. För efter Zoom och Teams kommer VR, en teknik som nu kommer stort inom organisationer, enligt Britta Nordin Forsberg, VR-forskare vid Institutionen för industriell ekonomi och management.

 • Så kan prostitution på hotell förebyggas

  Att både prostitution och människohandel förekommer på svenska hotell är inga nyheter. Men få funderar nog kring hur det påverkar hotellpersonalen och deras känsla för arbetsplatsen. Kan hotellen förhindra att dessa brott äger rum? Mana Farshid är en av två forskare på INDEK som tittat närmare på saken.

 • Miljöskatter får företag att investera i forskning

  Företag med utsläpp som drabbas av miljöskatter investerar mer i forskning och utveckling. Det visar en internationell studie som två Indekforskare ligger bakom.