Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Individanpassad medicinering och träffsäker screening

  Så ser morgondagens sjukvård ut. Anledningen är enkel. Ungefär 90 procent av medicinerna på marknaden fungerar som tänkt bara på cirka 40 procent av de patienter för vilka de är avsedda. Översätter vi det i ekonomiska siffror för USA motsvarar det 350 miljoner dollar per år på medicinering som inte fungerar som den är tänkt. Situationen ser likadan ut i Sverige, och det är detta problem som KTH-professorn Jacob Odeberg nu vill ändra på.

 • AI kan öka förståelse för prostatacancer

  Forskargrupper vid KTH och Karolinska Institutet verksammma vid Science for Life Laboratory har kommit fram till att AI kan bidra till ökad förståelse av hur prostatacancer utvecklas. Resultaten presenteras idag i den vetenskapliga tidskriften Nature Communications.

 • 27 miljoner till egen forskning

  Hallå där, Joakim Lundeberg. Du har precis tilldelats det prestigefulla ERC Advanced Grant. Hur känns det, och vad innebär ett sådant här anslag för dig?

 • Ny screening upptäcker cancer tidigare än dagens metoder

  Forskning vid Science for Life Laboratory visar möjligheten att upptäcka genetiska mutationer i mänskliga organ långt tidigare än de screeningmetoder som används idag. Forskarna använder en metod utvecklad vid KTH för att upptäcka cancertumörer. Den går igenom till synes frisk (benign) vävnad och letar efter den genetiska kod som tumörer har.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22