Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Katastrofcontainern är här

  För ett år sedan påbörjade ett antal KTH-studenter och forskare att snickra på en katastrofcontainer som bland annat ska kunna skickas till länder som drabbas av väderkatastrofer, krig eller svält och producera el under återuppbyggnaden. Nu är det första exemplaret klar för visning.

 • Satsning på framtidens elnät

  Utformning av smarta elnät och lagring av energi. Det är exempel på forskning som drivs vid SweGRIDS-centret som får knappt 83 miljoner från Energimyndigheten. KTH och Uppsala universitet samarbetar genom centret med myndigheten och industriföretag för att hitta innovativa lösningar för hållbar elförsörjning.

 • Självlagande elnät är framtiden

  Det är med hjälp av nästa generations mobilnät - 4G - som våra elnät ska bli smarta. Elavbrotten ska både enklare och snabbare att laga, vilket är skönt i ett land som Sverige där stormar och snöfall avlöser varandra under vinterhalvåret.

 • Undervattensdrake ska ge havskraft vind i seglen

  Forskare från KTH är involverade i en av de största europeiska satsningarna på havsbaserad och förnybar energiteknik till dags datum. Hur tekniken ser ut? Som en drake hämtad från den japanske animatören och regissören Hayao Miyazakis magiska värld.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22