Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Senaste speltekniken används för undervisning i svenska

  Efter dundersuccén Pokémon GO börjar augmented reality slå igenom på allvar. Tekniken används inte bara för spel, den är också väldigt användbar i utbildningssyfte. Det vet Gunnar Karlsson, professor vid KTH, som är aktiv i utvecklingen av en mobil-app som ska få människor att lära sig svenska snabbare.

 • Studier i svenska lyfter karriären

  Medan vårsolen skiner utanför fönstren och träden står i skir grönska sitter en grupp utländska doktorander och tränar svenska komparationer: “Lika dyr som”, “dyrare än”. Alla läser en mening högt och det gäller att välja rätt ord. Ingen gör fel.

 • E-handelsagenter bryter sönder distributörskedjorna

  Ny spännande forskning vid KTH om e-handelsagenter som förhandlar automatiskt på internet avser bryta av de traditionella distributörskedjorna. Målsättningen är att främja både svenskt och internationellt företagande och stimulera konkurrens.

 • 266 682 sätt att knyta din slips

  Vissa kallar den en strypsnara, andra älskar den. Oavsett vilken kategori du tillhör kan det behövas inspiration när det är dags att knyta textiltrasan. En halv windsor är trots allt lite... vardaglig. Lösningen på slipstristessen kommer från KTH-forskare som luskat ut att det finns flera hundra tusen sätt att knyta en slipsknut och dessutom skapat en slumpmässig slipsknytarguide för detta.

 • Studera utomlands med XYZ!

  Studera utomlands med XYZ! Nu kan du studera utomlands med XYZ. Här ges en unik möjlighet att komma ut o se sig om i världen.

 • Utan språket stannar KTH

  Språkkvaliteten brister i många texter som produceras av KTH. Samtidigt saknar personalen stöd och anvisningar för hur de ska hantera språket både när det gäller svenskt och engelskt material.

 • Kompetenshöjande språk- och kommunikationskurser

  Språklig och kulturell kompetens är framgångsfaktorer i många yrken och efterfrågas särskilt av exportindustrin och större företag och organisationer. En examen från KTH tillsammans med gedigna språk- och kulturkunskaper öppnar dörrarna till en internationell arbetsmarknad.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22