Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 49

 • Brasilien: Escola da Cidade

  Escola da Cidade är en privat arkitekturskola i Sao Paulo grundad 2001. Den erbjuder utbildning i både arkitektur och urbana studier. Skolan är belägen i centrala São Paulo, i Vila Buarque-området. I sin undervisning utgår skolan från komplexiteten i den brasilianska metropolen och dess sociala och urbana problem.

 • Portugal: Universidade do Porto

  Universitetet är beläget i Porto, Portugals näst största stad och ligger i norra delen av landet. FAUP, som Faculty of Architecture of the University of Porto också kallas, grundades 1976. Skolan ligger i ett huskomplex som ritades av Álvaro Siza Vieira.

 • Norge: Bergen Arkitekthøgskole

  BAS är en liten privat arkitekturskola belägen i Bergen i sydvästra Norge. Skolan har ca. 150 studenter.

 • Storbritannien: University of Sheffield

  Sheffield är en gammal industristad med en livlig kulturscen. University of Sheffield har en högt rankad arkitektutbildning med samhällsvetenskapligt fokus.

 • Tyskland: Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart

  En av Tysklands största konsthögskolor i sydvästra delen av landet nära Frankrike, Österrike och Schweiz.

 • USA: Illinois Institute of Technology

  Illinois Institute of Technology ligger i Chicago, Illinois, och är ett privat, teknikfokuserat, forskningsuniversitet. IIT erbjuder kurser i bl.a. Arkitektur, teknik, design och humaniora. IIT är indelad i fem skolor inklusive College of Architecture. Campuset ritades av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som också varit dekan vid College of Architecture. Chicago är den tredje folkrikaste staden i USA och känd för shopping, konst, sport, komedi och jazzklubbar och dess historia som den blåsiga staden.

 • Frankrike: École National Supérieure d'Architcture de Paris-Belleville

  Énsa–pb är en arkitekturskola med omkring 1200 studenter som ligger i centrum av Paris, i den livliga stadsdelen Belleville, . Énsa–pb rankas som en av Frankrikes bästa arkitekturskolor.

 • Kina: Tongji University

  Tongji University, beläget i megastaden Shanghai, är ett av Kinas äldsta och mest prestigefulla universitet. Universitetet erbjuder utbildningar inom bland annat teknik, medicin, konst och juridik. Tongji University grundades 1907 och var då en skola i medicin, men har senare utökats i olika omgångar och omfattar idag 29 skolor. Tongji University är topprankat inom ämnesområdena arkitektur och stadsplanering.

 • Italien: Università degli studi di Ferrara

  Universitetet ligger i Ferraras historiska centrum och har omkring 15 000 studenter. Staden kallas också för renässansens stad och cykeln är huvudsakliga fordonet. Universitetet ligger i en unik historisk miljö och är ett av Italiens äldsta universitet.

 • Spanien: Universidad Cardenal Herrera

  Universidad CEU Cardinal Herrera är ett privatuniversitet i Valencia, Spaniens tredje största stad som ligger vid medelhavet, 35 mil från huvudstaden Madrid. Universitetet har omkring 10 000 studenter och huvudcampus Moncada ligger lite utanför staden.

 • USA: Parsons School of Design

  Parsons är en prestigefull privat konst- och designhögskola belägen i Greenwich Village i New York. De erbjuder utbildningar inom bl.a. arkitektur, design och mode och har blivit rankad som den bästa konst och designskolan i USA.

 • Österrike: Technische Universität Graz

  Graz är Österrikes näst största stad efter huvudstaden Wien och ligger i sydöstra Österrike nära gränsen till Slovenien. Det är en charmig universitetsstad och universitetet har tre campus i och kring centrum.

 • Schweiz: Università della Svizzera Italiana

  USI är ett statligt schweiziskt universitet, grundat 1995, med campus i Lugano, Mendrisio och Bellinzona. Arkitekturskolan, 'Accademia di architettura, ligger i den lilla orten Mendrisio mitt i schweiziska Alperna, en dryg timme norr om Milano.

 • Storbritannien: Glasgow School of Art, Mackintosh School of Architecture

  GSA grundades 1845 och är en av de få återstående oberoende konstskolorna i Storbritannien. Skolan har sedan 1899 legat på sin nuvarande plats i centrala Glasgow. I hjärtat av campuset ligger den berömda Mackintoshbyggnaden, en ikonisk byggnad från 1920-talet. I Glasgow finns idag en av Storbritanniens största, kreativa communities.

 • Norge: Arkitekthögskolen i Oslo

  Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) erbjuder en unik forskningsbaserad utbildning av internationell klass. Skolan grundades 1945 och är belägen i centrala Oslo.

 • Finland: Tampere University of Technology

  TUT ligger i Tampere, en av de tre snabbast växande regionerna i Finland och nordens största inlandsstad, 17 mil norr om huvudstaden Helsingfors.

 • Estland: Estonian Academy of Arts

  Estonian Academy of Arts grundades 1914 och är den enda statliga högskolan i Estland som erbjuder en högre utbildning inom konst, design och arkitektur. Akademin ligger i Tallin och har ca 1200 studenter.

 • Finland: University of Oulu

  I Oulu kan du studera nära polarcirkeln. Universitetet grundades 1958 och har ca 16 000 studenter, varav en stor andel internationella studenter, och är ett av Finlands största universitet. University of Oulu kallar sig själva för en "multidisciplinary expert in Northerness".

 • Danmark: Det Kongelige Danske Kunstakademi

  KADK är en av Skandinaviens äldsta och mest välrenommerade Arkitekturskolor. Skolan erbjuder utbildningar inom arkitektur, design och konst.

 • Tyskland: Universität der Künste, Berlin

  Universität der Künste, Berlin är Tysklands största konsthögskola som ligger centralt i Berlin med cirka 4000 studenter.

 • Tjeckien: Academy of Arts, Architecture and Design i Prague

  Kombinera studier vid Tjeckiens klassiska konsthögskola med att bo i kulturstaden Prag. Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze UMPRUM, grundad 1885, är den mest prestigefulla konstskolan i Tjeckien och erbjuder förutom arkitektur även utbildning i bildkonst, formgivning, fotografi m.m.

 • Japan: Tokyo City University

  Tokyo City University, Tōkyō toshi daigaku, är ett privat universitet i Tokyo med ca. 7500 studenter. Arkitektutbildningen är mycket välrenommerad och exklusiv. KTH har utbyte med professor Takaharu Tezukas studio.

 • Irland: University College Dublin

  University College Dublin, grundad 1854, är Irlands största universitet med 32000 studenter. Universitetet rankas som det andra bästa i Irland och är belägen cirka 5 km utanför Dublins centrum.

 • Australien: University of Sydney

  University of Sydney är det äldsta och näst största universitetet i Australien. Det är högt rankat och anses vara bland de 50 bästa universiteten i världen. Universitetet ligger centralt i Sydney.

 • Australien: Royal Melbourne Institute of Technology

  RMIT ligger i hjärtat av Melbourne, med tre olika campus utspridda i staden. Det finns även möjlighet att studera vid campus i Vietnam. Mer än 82 000 studenter studerar vid RMIT av vilka ca 12 000 är internationella studenter. Universitetet rankas bland de femton bästa i Australien och erbjuder kurser inom bland annat teknik, design och ekonomi.

 • Australien: University of Melbourne

  The University of Melbourne är ett stort och välrenommerat universitet, rankat som nummer ett i Australien och bland de 50 bästa i världen. Cirka 47 000 studenter, inklusive en stor internationell studentpopulation, läser här. Det finns sju campus, varav de flesta i centrala Melbourne.

 • Australien: University of Queensland

  University of Queensland är ett av Australiens äldsta universitet, beläget vid floden i Brisbane. 50 000 studenter varav 11 500 internationella läser här. Det är rankat som det fjärde bästa australiensiska universitet och erbjuder kurser inom många ämnen, t.ex. företags- och nationalekonomi, ingenjörsvetenskap, arkitektur, informationsteknologi, miljö och planering, vetenskap och matematik.

 • Australien: University of South Australia

  University of South Australia är det största universitetet i regionen South Australia. Beläget i kuststaden Adelaide, en av de mest prisvänliga städerna i Australien, erbjuder universitetet en god studieort för mer än 32 000 studenter av vilka ca 6 000 är internationella studenter.

 • Belgien: Katholieke Universiteit Leuven

  KU Leuven ligger utanför Bryssel och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden och är idag Belgiens största universitet. Universitetet rankas bland de 50 bästa i världen och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram som kännetecknas av hög kvalitet och innovativ, tvärvetenskaplig forskning. Leuven är en studentstad med en stor andel internationella studenter och ett generöst studentliv.

 • Norge: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  NTNU är ett forskningsuniversitet med campus i städerna Trondheim, Gjøvik och Ålesund. NTNU är det största av Norges universitet med ca 39 000 studenter och nationellt ansvar för högre utbildning i ingenjörsvetenskap och teknik. Därtill erbjuder universitetet högre examen i andra akademiska discipliner, från samhällsvetenskap, konst, medicin och hälsovetenskap, lärarutbildning, arkitektur och konst. Campusstäderna har ett rikt studentliv och många internationella studenter.

 • Brasilien: Universidade Federal de Minas Gerais

  UFMG är beläget i staden Belo Horizonte och har anor från slutet av 1800-talet. Det tillhör ett av de fem bästa universiteten i Brasilien och är känt för att ha utbildat flera av landets presidenter. Cirka 45 000 studenter studerar vid UFMG. Universitetet har fakulteter inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, juridik, medicin och ingenjörsvetenskap. Inom IT är det ansett som det främsta lärosätet i Brasilien. UFMG har ett starkt fokus på forskning och eftersträvar att introducera detta även i utbildningen för studenter på grund och avancerad nivå.

 • Finland: Aalto University

  Aalto University skapades vid en sammanslagning av tre ansedda universitet, Tekniska högskolan, Helsingfors handelshögskola samt University of Art and Design. Campus ritades av Alvar Aalto och ligger i Esbo utanför Helsingfors. Aalto är ett internationellt universitet med långa traditioner i Finland. Här möts teknik och ekonomi, konst och design.

 • Japan: Tokyo Institute of Technology

  Tokyo Institute of Technology är ett nationellt forskningsuniversitet beläget i Tokyo. Sex olika skolor (naturvetenskap, ingenjörskonst, material & kemiteknik, datologi, life science & teknik, miljö & samhälle) erbjuder utbildning till ca 10 000 studenter, av vilka mer än 1 200 är internationella studenter. Det rankas bland de tio främsta universiteten i Japan och bland de 200 bästa i världen.

 • Japan: University of Tokyo

  University of Tokyo är det först etablerade av de sju nationella universiteten i Japan, beläget på fem olika campus i Tokyo. Det är ett forskningsinriktat universitet och det högst rankade universitetet i Japan och Asien, och bland de 50 bästa i världen. Mer än 30 000 studenter studerar här och av dem är ca 2 100 internationella studenter.

 • Österrike: Technische Universität Wien

  TU Wien är ett av Europas mest framgångsrika tekniska universitet och ligger mitt i huvudstaden Wien. TUW har under 200 år varit en plats för undervisning och forskning. Universitetet har åtta fakulteter som svarar väl mot de skolor som finns på KTH och är rankat bland de 100 bästa tekniska universiteten i Europa. Här studerar nästan 30 000 studenter på alla nivåer.

 • Italien: Politecnico di Milano

  Med 40 000 studenter är Politecnico di Milano Italiens största universitet för teknik, arkitektur och design och ett av de mest framstående i Europa inom de områdena. Termen "Politecnico" innebär att det är ett statligt universitet med utbildningar endast inom teknik och arkitektur. Politecnico di Milano är organiserat i 16 fakulteter spridda över sju campus i regionen Lombardiet. Universitetet har ett nära samarbete med företagen i regionen, som anses vara ett av de mest utvecklade industriområdena i Europa.

 • Nederländerna: Technische Universiteit Delft

  TU Delft grundades 1842 och är idag rankat bland de hundra främsta universiteten i världen. TU Delft är bland annat mycket framstående i forskning om tekniska innovationer. Här finns ca 16 kandidatprogram och över 35 masterprogram inom områdena vetenskap, teknik och design. Alla masterprogram ges på engelska. Staden Delft är en charmig universitetsstad med många historiska byggnader och mycket goda kommunikationer till Amsterdam och närliggande Den Haag, Rotterdam, Bryssel med flera europeiska städer.

 • Nederländerna: Technische Universiteit Eindhoven

  Eindhovens tekniska universitet (TU/e) är ett forskningsuniversitet som specialiserat sig på ingenjörsvetenskap och teknik. Ämnesområden liknar dem på KTH och samlas inom tio skolor, med fokus på de strategiska områdena energi, hälsa och smart mobility. Här studerar ca 10 000 studenter och campus ligger centralt i staden. TU/e är rankat bland de 200 bästa universiteten i världen.

 • Schweiz: École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)

  EPFL är ett tekniskt universitet i Lausanne, Schweiz med knappt 10 000 studenter. Det är ett av världens mest prestigefulla universitet inom ingenjörsvetenskap och naturvetenskap och räknas bland de 20 bästa i världen. Campus ligger en bit utanför Lausanne vid Genevesjön. EPFL ligger i den franskspråkiga delen av Schweiz och är Europas mest kosmopolitiska tekniska universitet med studenter, lärare och personal från mer än 120 nationer.

 • Spanien: Universitat Politècnica de Catalunya

  UPC är det största tekniska universitetet i Katalonien. UPC:s mål är baserade på internationalisering då det är Spaniens största tekniska universitet med flest internationella studenter. UPC samarbetar med flera topprankade europeiska universitet. Universitetet grundades 1971 och har ca 38 000 studenter inskrivna. Campus finns på flera ställen i Barcelona.

 • Tyskland: Technische Universität München

  TUM har starka band med företag och vetenskapliga institutioner över hela världen och rankas regelbundet bland de bästa europeiska universiteten i internationella jämförelser. TUM har 13 insitutioner som ger en utmärkt miljö för forskning och utbildning av universitetets runt 40 000 studenter. Härifrån kommer 13 nobelpristagare.

 • Italien: Politecnico di Torino

  Universitetet grundades 1859 och har två campus. Det största ligger mitt i Turin och det andra, inom arkitektur, heter Castello del Valentino och ligger strax utanför. Universitetet har skapat en starkt internationell och mångkulturell miljö genom att stärka utbildningen i engelska och stödja internationell rörlighet för studerande och lärare. POLITO rankas bland de tio främsta tekniska universiteten i Europa.

 • Spanien: Universidad Politecnica de Madrid

  Tekniska universitetet i Madrid, UPM, ligger centralt i Madrid och har över 35 000 studenter. Det grundades 1971 som ett resultat av en sammanslagning av olika tekniska skolor för teknik och arkitektur, med ursprung från 1800-talet. UPM rankas som bästa tekniska universitet i Spanien.

 • Storbritannien: Newcastle University

  Universitetet ligger i centrala Newcastle som är en typisk studentstad i nordöstra England. Centrumet är kompakt så det mesta går att göra till fots. Universitetet är ett så kallat ”red brick university”; en universitetstyp som skapades i början av 1900-talet i Storbritanniens stora industristäder.

 • Schweiz: Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH)

  ETH grundades år 1854 som Eidgenössische Polytechnische Schule och inledde sin verksamhet i Zürich år 1855. ETH är ett av världens mest välrenommerade universitet och erbjuder mycket goda forskningsmöjligheter. Universitet rankas som ett av de absolut bästa i Europa och bland de bästa i världen. Sammantaget har 21 Nobelpristagare bedrivit studier eller verkat som professorer vid universitetet. Här finns drygt 18 000 studenter registrerade.

 • USA: University of Illinois at Urbana-Champaign

  University of Illinois rankas bland de 50 främsta universiteten i världen och är en av KTH:s strategiska partners. KTH och UI har omfattande samarbete i form av sommarkurser, gemensamma program och forskningsprojekt. UI ligger i tvillingsstäderna Champaign och Urbana i östra Illinois, omkring 20 mil söder om Chicago. Universitetet har 17 colleges utspridda i de två städerna och många forskningsprojekt i samarbete med industrin. Huvudgatan "Campus Town" ger området en sann collegekänsla.

 • Tyskland: HafenCity Universität Hamburg — Universität für Baukunst und Metropolenentwicklung

  HafenCity Universität Hamburg ligger i Hamburgs hamn i det moderna området "Hafen City". Universitetet grundades 2006.

 • Kina: Southeast University, Nanjing

  Southeast University (SEU) är ett statligt forskningsuniversitet beläget i Nanjing, Jiangsu-provinsen, Kina. SEU var en del av ett av de äldsta universiteten i Kina och det första universitetet i landet som etablerade samarbeten med utländska universitet. Universitetet har 16 000 studenter och 10 000 forskarstuderande i över 30 skolor och avdelningar. SEU är topprankat inom åtta områden: arkitektur, landskapsarkitektur, stadsplanering, konsthistoria, väg- och vattenbyggnad, elektronik, transportteknik och biomedicinsk teknik.

 • Singapore: National University of Singapore

  National University of Singapore (NUS) har ca 38 000 studenter från ca 100 länder och rankas som Asiens bästa universitet och ett av de bästa i världen. Forskning och entreprenörskap är två delar som man satsar på. NUS campus ligger samlat i sydvästra delen av Singapore.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22