Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

  • PECA i startgroparna att utbilda svensk industri

    Svensk industri har skriande brist på uppdaterad kunskap inom en rad teknikområden. KTH:s industrinätverk ICES ligger nu i startgroparna med PECA-projektet som ska ändra på det. Här ska professionella utbildningsaktörer kunna skräddarsy företagsutbildningar med KTH-kunskap som bas.

  • Smärtlindrande dräkt går på export

    Kläder designade för att minska smärta och spasmer för patienter med hjärnskador, jodå, de kan komma från KTH. För mer än 10 år sedan tillverkade forskarna Johan Gawell och Jonas Wistrand vid Institutionen för Maskinkonstruktion den första prototypen av kroppsdräkten Exopulse. Nu har företaget bakom dräkten köpts upp av det tyska medicinteknikföretaget Ottobock.

  • PECA ska sprida kunskap till industrin

    KTH lägger grunden till en kunskapsbank med innehåll som professionella utbildningsaktörer kan plocka ihop till skräddarsydda företagsutbildningar. På så sätt ska svensk industri lättare kunna få anpassade utbildningar för sina medarbetare.

  • AI förbättrar livet för amputerade

    Runt 35 procent av dem som amputerats avstår från proteser för att de är för obekväma. Genom att placera uppkopplade sensorer i proteshylsorna ska KTH-forskare optimera användarnas proteser och därigenom spara stora samhällskostnader.

  • Avhandling hett ämne i politikernas sociala medier

    ”Det är billigare att äga elbil än en bensinbil”. Japp, du har nog läst detta på någon nyhetssajt nyligen, för Maskinkonstruktions Jens Hagmans forskning har gjort rubriker i snart sagt alla dagstidningar. 

  • Mindre pendlande – mer livskvalitet

    Allt fler jobbar på distans i Sverige. Några av dem har hittat till Tullinge jobbhubb, ett forskningsexperiment och en arbetsplats för förortsbor som annars pendlar till jobbet en timme varje morgon. Forskningsprojektet leds av Mistra SAMS, forskare på KTH inom strategiska hållbarhetsstudier och Teo Enlund, forskare på KTH inom produkt- och tjänstedesign.

  • Nanopartiklar i utsläpp på forskarnas radar

    Nanopartiklar finns överallt, men vi vet inte exakt hur många eller hur farliga de är för människa och natur. nPETS-projektet engagerar forskare från hela Europa som besöker vägtunnlar och flygplatser för att studera utsläpp som är mindre än 100 nm.

  • Sensorer förbättrar livet för amputerade

    35 procent av de som amputerats avstår från proteser för att de är för obekväma. Genom att placera uppkopplade sensorer i proteshylsorna ska KTH-forskare optimera användarnas proteser och därigenom spara stora samhällskostnader.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22