Till innehåll på sidan

Inspirationsföreläsning i presentationsteknik

Föreläsningen vänder sig till KTH-personal som i olika sammanhang gör muntliga presentationer, lektioner och föredragningar. Vi går igenom hur du kan planera och genomföra olika typer av anföranden, hantera nervositet och framträda så att du väcker intresse och når ut med ditt budskap. Du får också en rad användbara tips, exempel och råd som du kan omsätta i din egen arbetssituation.

Tid: Ti 2020-05-12 kl 13.30 - 17.00

Plats: Zoom

Medverkande: Linda Söderlindh

Innehåll och upplägg

Målet med föreläsningen är att deltagarna ska bli inspirerade att utveckla sin personliga presentationsteknik genom enkla och konkreta exempel, tips och råd som lätt kan omsättas i praktiken. Innehållet omfattar:

  • Hur du skapar trovärdighet för dig själv och ditt ämne

  • Hur du kan anpassa ditt budskap i olika situationer och till olika publiker

  • Värdefulla insikter kring förberedelser så att du kan ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas i din kommunikation

  • Hur du kan använda Powerpoint och andra tekniska hjälpmedel för att effektivisera din presentation och undvika att tråka ut publiken

  • Strategier för att hantera nervositet

  • Användbara exempel på hur du kan arbeta med språk och kroppsspråk för att väcka intresse och få publiken att minnas det du sagt

Föreläsningen varvas med diskussion och exempel som involverar publiken.

Datum och plats

VT 2020: 12/5, kl.13.30 – 17.00, Comenius (Teknikringen 14).

Föreläsare

Föreläsare är Linda Söderlindh, universitetsadjunkt i retorik och teknikvetenskaplig kommunikation vid Språk och kommunikation på KTH. Linda är även doktorand i retorik vid Örebro universitet och har mer än 17 års erfarenhet av att undervisa i retorik på olika nivåer såväl inom som utanför den akademiska världen.

Anmälningsvillkor

Avgiften beror på antalet deltagare: vid 6-9 deltagare är avgiften 3000 kr, vid 10 deltagare eller fler är avgiften 2000 kr.

Föranmälan krävs för plats på utbildningen. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag men kan överlåtas till kollega vid förhinder. Eventuella förhinder ska meddelas sprakkurser@kth.se. Din anmälan ska ha beviljats av din chef innan registrering via nedan webbformulär:

ANMÄL DIG HÄR: