Till innehåll på sidan

KTH startup tar in 5 miljoner i tillväxtkapital

Publicerad 2016-06-21

Det Stockholmsbaserade startupbolaget Greenely stänger nu sin första riskkapitalrunda och tar in 5 miljoner kronor - ny styrelse och expandering står nu högst upp på agendan.

Foto: Greenely

Greenely grundades under 2014 på KTH av Fredrik Hagblom, Tanmoy Bari och Mohammed Al Abassi och bolaget fick hjälp att utveckla sin idé av KTH Innovation och affärscoach Donnie SC Lygonis. Idag har Greenely hunnit göra sig till ett stort namn på den svenska energimarknaden och har som ambition att vara det självklara valet för Sveriges hushåll när det gäller digital energiupplevelse.

– Vi vill uppmuntra hushåll att minska sin energianvändning och har därför utvecklat ett system som visualiserar konsumentens energibeteenden, säger Tanmoy Bari, VD för Greenely.

För att fortsätta stärka bolagets ställning på marknaden tar de nu alltså ytterligare ett kliv framåt genom att tillsätta en ny erfaren styrelse med Klas Gustafsson, partner på Sustainable Technologies Fund, i spetsen. 

Jag ser fram emot att arbeta med Greenely och tror att bolaget har goda förutsättningar för att få en intressant position på den snabbt förändrade energimarknaden, säger Klas Gustafsson.

Ny styrelse - nya möjligheter

Tanmoy Bari berättar att en del av finansieringen kommer användas till en marknadssatsning för att expandera på den svenska marknaden samt till att förbättra och utveckla tjänsten. Bolaget vill även rekrytera mer personal, utvecklas och växa och ser där stora möjligheter med den nya tillsatta styrelsen.

Det är en härlig mix av människor som på olika sätt kommer bidra med bred kompetens, säger han.

Andra investerare i bolaget är Thomas Martinsson (grundare av Lemontree), Peter Alvarsson (grundare av Headweb, CTO på Storytel) och Fredrik Ljung (grundare av Ljung & Sjöberg). Bolagets befintliga externa ägare, KTH Holding och KIC InnoEnergy, delar de nya investerarnas tilltro till bolagets tillväxtpotential och väljer därför också att delta i denna kapitalrunda.

Bra jobbat Greenely tycker vi på KTH Innovation!

Emelie Södergren

Är du forskare eller student på KTH och har en idé du skulle vilja ta vidare? Hör av dig till oss: innovation@kth.se

Vill du ha fler nyheter från KTH Innovation eller är du intresserad av innovationer från KTH? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!