Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Vinnare i idétävlingen ICT korad

Publicerad 2013-06-05

Med idén G-Phone kammade Shahrouz Yousefi, tillsammans med sin handledare Haibo Li, hem segern i KTH Innovations idétävling 2013. Tävlingen organiserades i samarbete med EIT ICT Labs och Shahrouz Yousefi får nu 100 000 kronor att spendera på utvecklingen av sitt projekt.

Shahrouz Yousefi, forskaren bakom idén G-Phone

"Med G-Phone planerar vi att möjliggöra styrande av mobiltelefoner genom gester i 3D och komma till rätta med de begränsningar som 2D-interaktion innebär" säger Shahrouz Yousefi till KTH Innovation strax efter att han fått veta att hans idé vunnit tävlingen. "Vi vill gå från pekskärm i 2D till intuitiv och naturlig interaktion i 3D" fortsätter han.

Förutom äran och en bekräftelse på att han är på rätt väg med sitt projekt så får Shahrouz Yousefi nu kapital att fortsättat utveckla G-Phone. Tillsammans med KTH Innovations affärsutvecklingscoach Håkan Borg läggs nu en plan för att ta fram en prototyp och skydda tekniken genom patent.

Shahrouz Yousefi har en hektisk sommar att se fram emot, vilket han inte verkar ha någonting emot. "Det finns alltid jobb, men jag tycker verkligen att det är roligt!" säger han med ett skratt. 

Hjärtliga gratulationer från alla på KTH Innovation!