Till innehåll på sidan

Test Drive Deeptech

Lös stora problem

Ett program för dig som är redo att bygga ett företag baserat på avancerad teknik.

Om programmet

Test Drive Deeptech är ett program för dig som är redo att bygga ett företag baserat på avancerad teknik som har potential att lösa stora samhällsproblem. Programmet har utvecklats av KTH Innovation tillsammans med vår partner Sting , Nordens största ekosystem för startups.

Du får:

  • Delta i en serie av fem praktiska workshops om affärsmodell, säljstrategi, internationalisering, inträdesbarriärer, finansieringsmöjligheter och ledarskap. Alla workshops börjar 17.00 och pågår i 3-4 timmar.
  • Lära dig hur du kan bygga ett framgångsrikt företag baserat på lean canvas-modellen, en strategisk mall för att utveckla affärsmodeller som används av entreprenörer över hela världen.
  • Få stöd av erfarna affärsutvecklingscoacher från Sting och KTH Innovation.
  • Högre insikt om de utmaningar som forskningsbaserade startups och andra deeptech-startups ofta möter.
  • Lösa praktiska uppgifter som hjälper dig att utveckla ditt företag.
  • Presentera ditt företag i slutet av programmet och få chansen att utses som vinnare av bästa pitch.

Vad menar vi med "deeptech"?

"Deeptech" är ett namn för avancerad teknologi som adresserar viktiga samhällsproblem med nya och svårkopierade lösningar. Det kan handla om bioteknik, nya material, artificiell intelligens, blockkedjor, energiteknik, robotik, AR och VR, för att nämna några exempel.

Om du är forskare vid KTH är det goda chanser att din teknik faller under den här kategorin.

Bra att veta

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. Vi tar inget ägande i din idé.

Vem kan söka: Programmet utvecklades för team med en innovativ affärsmodell eller startup som är baserad på en ny deeptechlösning. Vi välkomnar människor från alla industrier, men din lösning måste ha potential att växa globalt. Vi ser gärna team med både män och kvinnor, och som består av 2-3 personer.

Antagningsperiod: Ansökan till programmet är öppen på höstterminen.

Efter programmet: efter programmet har du utvecklat dina kunskaper inom entreprenörskap och kommersialisering. Med minimal tidsåtgång kommer du ha fått nya insikter om din tekniks potential att skapa nytta och din väg framåt.