Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH Global Talent Programme

KTH Global Talent Programme erbjuder en unik möjlighet till global synlighet och rekrytering av internationella talanger inom ert företags verksamhetsområde. Genom företagsfinansierade stipendier får ni möjlighet att möta och forma framtida kompetens.

Som ett av Europas främsta tekniska universitet lockar KTH varje år ett stort antal framstående studenter från hela världen till våra 60 masterprogram. Då utbildningen är avgiftsbelagd för utomeuropeiska studenter är tillgången på stipendier avgörande för att attrahera excellenta sökande.

KTH Global Talent Programme är en exklusiv möjlighet att forma framtida kompetens och samtidigt göra det möjligt för internationella talanger att utvecklas tillsammans med er och KTH, genom företagsfinansierade stipendier. Deltagande företag får bred global synlighet genom KTH:s kanaler och kontaktnät.

KTH Global Talent Programme är inne i en expansiv fas där vi aktivt söker nya samarbetspartners. Företag som under de senaste åren erbjudit stipendier i samverkan med KTH är ABB, Bombardier, Ericsson, SAAB och Scania.

”ABB tyckte min profil var intressant och hade redan satsat på mig inom ramen för ABB & KTH Stipendiet, där ett examensprojekt på företaget ingick."

Salman Uddin, mottagare av KTH & ABB Stipendiet

"Om det inte vore för KTH & Ericsson Stipendiet hade jag kanske aldrig läst masterprogrammet vid KTH eller blivit anställd på Ericsson som jag nu blev efter studierna.”

Ashutosh Mittal, mottagare av KTH & Ericsson Stipendiet

”Jag anser att KTH:s och Scanias samarbete är ett fantastiskt initiativ där man hittar de största talangerna och hjälper dem att uppnå sina mål och ambitioner.”

Anirudh Despande, mottagare av KTH & Scania Stipendiet

Ert stipendierbjudande

Det är upp till ert företag att bestämma antal stipendier och vilka masterprogram ni vill jobba med. Om ni önskar finns möjlighet att specificera mot vilket eller vilka länder ni riktar stipendierna. Ytterligare kriterier går att väga in, såsom fokus på innovation, hållbarhet, specifika egenskaper eller kvalifikationer.

Företagens insats

  • Studieavgift för ett masterprogram på KTH (310 000 SEK för ett tvåårigt masterprogram)
  • Levnadskostnader för studenten (200 000 SEK för två år)
  • Praktikplats under sommaren och/eller examensprojekt för stipendiaten

"Genom att samarbeta med KTH teamar vi upp för att stärka bådas varumärken och sticka ut mot andra aktiviteter riktade mot studenter. Vi ser att tillsammans skapar vi en starkare kraft som kan nå ut till fler än vad vi gjort på egen hand."

Magnus Ahlström, Vice President Global Innovation, Saab

KTH:s insats

Stipendiehanteringen följer ordinarie rekryterings- och ansökningsprocess för internationella masterprogram där KTH ansvarar för kommunikation, ansökan, urval och antagning.

  • Riktad marknadsföring av stipendiet. Kommunikationen skräddarsys utifrån ert stipendieerbjudande och inkluderar KTH:s kanaler såsom webbplats (kth.se), sociala medier, utbildningsmässor och event runt om i världen, universitetsbesök, webinarier, direktmarknadsföring mot utvalda grupper och tryckt material.
  • Process för ansökan, urval och antagning
  • Stipendieceremoni vid ambassad eller företag på plats i landet
  • Stipendieceremoni i Stockholm i samband med studiestart
  • Kommunikation till följd av stipendieceremonin
  • Högkvalitativ utbildning för stipendiaten

Nästa steg

Är ni intresserade av KTH Global Talent Programme? Kontakta oss så berättar vi mer.