Till innehåll på sidan

KTH:s öppna föreläsningar

KTH:s öppna föreläsningar tar upp aktuella ämnen och presenterar spännande forskning i populärvetenskaplig form. Föreläsningarna hålls digitalt på svenska och är öppna för alla. 

Nästa föreläsning - Mat och bränsle skapat av gröna cellfabriker

 Alger i rör på Paul’s labb
Alger i rör på Paul’s labb

Fotosyntes utgör grunden för nästan allt liv jorden. Med blick mot framtiden finns potentialen att utnyttja denna process genom att skapa små, gröna cellfabriker som kan producera mat, bränsle och kemikalier. Men är det möjligt för denna teknik att uppfylla ökade krav på hållbarhet och ekonomiska kostnader?

Välkommen till en öppen föreläsning med Paul Hudson, professor i mikrobiell energiproduktion. Paul berättar om hur genetisk modifiering av alger och växter kan förbättra fotosyntesen – naturens egen mästerliga innovation – och integrera den i de mest kritiska sektorerna av vår industri med visionen att skapa en mer hållbar framtid.

VAR: Via Zoom-länk
NÄR: 15 mars 12:00-12:45

Registrera dig till föreläsningen här

Anmälan för inbjudningar till KTH:s öppna föreläsningar

Här kan du registrera dig för att få inbjudningar till KTH:s öppna föreläsningar. Efter att du har registrerat dig kommer du att få en inbjudan ett par veckor innan varje föreläsning.

Du mottar endast dessa utskick och det är enkelt att avregistrera sig genom att klicka på en länk i mailet.Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2024-02-29