Till innehåll på sidan

KTH intar spelmässan Gamex

KTH-spel testas för fullt
KTH-spel testas för fullt av deltagarna i kursen Digigirlz
Publicerad 2010-11-02

Visualiseringscentrum vid KTH, VIC, intar spelmässan Gamex i Kista utanför Stockholm på torsdag. I en stor monter visar Sveriges största tekniska universitet upp ny interaktionsteknik och spel utvecklade av KTH-studenter och Future Games.

På agendan står bland annat ett ögonstyrningspel som körs med Tobii Technologys ögonstyrningsteknik, och ett spel utvecklat för Microsoft Surface.

– Zap the Bug heter spelet, och är en modern version av det klassiska spelet Tower Defence. Spelet drar nytta av Microsoft Surfaces möjlighet att använda så väl händer som fysiska objekt. Det bjuder in till gruppspel på ett helt nytt sätt, säger Björn Thuresson, forskare och föreståndare för VIC på KTH.

Spelen testas för närvarande för fullt av deltagare i kursen Digigirlz, ett samarbete mellan Microsoft och KTH i syfte att öka unga tjejers intresse och nyfikenhet för IT. Tjejerna har svårt att slita sig från spelet och krossar rymdskalbaggar på löpande band.

I KTH-montern på Gamex finns också medlemmar i nätverken Imagination Studios och SeneseGraphics som demonstrerar och visar det senaste inom motion capture och känselåterkoppling (haptik).

Gamex pågår mellan den 4 till den 7 november.

För mer information, kontakta Björn Thuresson på 070 - 446 01 64 eller thure@csc.kth.se.

Peter Larsson