Till innehåll på sidan

KTH lyfter din affärsidé - gratis

Med hjälp av Startup kan deltagarna bland annat granska finansieringsalternativ
Med hjälp av Startup kan deltagarna bland annat granska finansieringsalternativ
Publicerad 2010-09-23

Sitter du och ruvar på en egen innovativ affärsidé som vänder sig till en stor internationell marknad? Är du forskare, innovatör eller entreprenör, men tvekar om du ska satsa på idén eller är osäker på hur man gör? Då är det hög tid att söka till KTH-programmet Startup.

– Startup är ett praktiskt orienterat träningsprogram för de som vill få hjälp att formulera och vässa sina affärsidé och få en utmärkt grund inför en eventuell företagsstart. Programmet är öppet för alla, även de utanför KTH, säger Gustav Notander, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation.

Därtill är Startup helt kostnadsfritt. Deltagarna bidrar med sin egen tid samt ett brinnande engagemang.

Programmet består av cirka tio workshops inom affärskritiska områden som affärsmodeller, försäljningsstrategier, inträdesbarriärer, internationalisering, finansieringsalternativ och ledarskap. Teori varvas med praktik där erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper deltagarna framåt. Som en röd tråd utvecklar deltagarna en affärsplan som hjälper dem att fatta beslut om de ska satsa eller inte.

– Startup vänder sig främst till de som har en egen innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential. Skalbarhet är ett viktigt kriterium, säger Gustav Notander.

Vid kursavslut får deltagaren möjlighet att presentera sin affärsplan för ett exklusivt nätverk som de kan ha stor nytta av i framtiden. Bästa Startupprojekt kommer även att utses vid avslutningsceremonin.

Värt att poängtera är att i inledningen till programmet så skriver samtliga deltagare och arrangörer under ett sekretessavtal. Ingen information om affärsidé, teknik eller deltagares namn kommer att spridas utanför programmet utan deltagarens medgivande.

Deadline att ansöka är den 1 oktober, programmet startar den 28 oktober. Startup är ett samarrangemang mellan KTH Innovation och STING.

För mer information, kontakta Gustav Notander på 08 - 790 97 13 / notander@kth.se eller koordinator Anna Isoz på 08 - 790 60 39 / annisoz@kth.se.

Mer information om Startup hittar du här

Peter Larsson