Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Wordfeuddödaren är här

NYHET

Publicerad 2013-01-23

Spelappar i mobilen är mer populära än någonsin, och Wordfeud samt Ordjakten är två ruskigt framgångsrika exempel. Nu har en KTH-student precis släppt OrdYatzy, en app som redan rönt stora framgångar och kan ge de redan etablerade spelapparna en riktig match.

Mikael Johansson, KTH-studenten som varit med och utvecklat appen OrdYatzy.
Mikael Johansson, KTH-studenten som varit med och utvecklat appen OrdYatzy.

– Vi lanserade den svenska versionen för drygt en månad sedan och vi gick direkt upp som topp 3 i App Stores egna lista för kategorin Tärningspel, vilket vi är glada för, säger Mikael Johansson som studerar sitt femte och sista år på KTH.

Det är han som tillsammans med apputvecklaren Andreas Rehnberg - känd för succépelen RitaGissa, HängaGubbe och Luffarschack - som utvecklat OrdYatzy och sett till att spelet nu introduceras på en digital marknad. Assistans har de fått från KTH Innovation.

– I veckan uppnådde vi vårt första delmål på totalt 10 000 nedladdningar. Detta utan någon direkt publicitet i media alls, säger Mikael Johansson.

OrdYatzy är ett globalt välkänt spel och det traditionella sällskapsspelet kan köpas i hela världen på de flesta språk. Spelet går ut på att utmana vännerna eller låta slumpen välja en motspelare, givetvis över internet.

Så här ser spelet ut.
Så här ser spelet ut.

Syftet med spelet är att samla poäng genom att bilda ord med hjälp av tärningar. Spelarna har tre kast per omgång och den med flest poäng när 11 omgångar genomförts vinner. Reglerna är likt vanligt Yatzy, där spelarna fyller i poängblocket med ordpar, tretal, vokaler, ord med varierande antal bokstäver och bonus.

OrdYatzy kan laddas ner gratis till både Iphone och Ipad från App Store. Det finns också en betalversion för de som vill få tillgång till extrafunktioner som bland annat statistik och övningsläge. En Androidversion ska släppas inom kort.

OrdYatzys webbplats hittar du här: www.ordyatzy.se

För mer information, kontakta Mikael Johansson på 072 - 248 88 77 eller mjoh6@kth.se.

Peter Larsson