Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Camilla Björn

Profilbild av Camilla Björn

DOKTORAND

Detaljer

Arbetar vid

TEORETISK DATALOGI

Adress
LINDSTEDTSVÄGEN 5, PLAN 5
Rum

Forskare


Om mig

Jag heter Camilla (hon/henne) och jobbar som lärare och doktorand på avdelningen för teoretisk datalogi sen hösten 2021. Jag doktorerar inom data- och ingenjörsdidaktik och forskar på programdesign med fokus på inbyggd progression. Detta gör jag både från ett konceptuellt- och ett studentperspektiv i syfte att öka förståelsen för hur vi avsiktligen kan bygga in progression inom olika kompetensområden på ett sätt som både tar hänsyn till vad som är ämnesmässigt logiskt och studenternas verklighet. Utöver min forskning är jag även ansvarig för för kursen "tillämpad programmering och datalogi" (DD1321) samt hjälper till vid två lärarkurser: "introkurs för datalogiassistenter på EECS" samt "utveckla lärandet med betygskriterier" (LH216V).

Innan jag började mina doktorandstudier läste jag en civilingenjörs- och lärarutbildning (CL) med inriktning mot informations- och kommunikationsteknik här på KTH. Under tiden på CL fick jag möjlighet att åka på utbyte till Trinity College Dublin under hösten 2016 och Darmstadt TU under våren 2017. Jag har även spenderat ett år som student på Matematiska institutionen på SU innan jag började på CL.

Om du har några frågor så får du gärna höra av dig via mail. Jag blir ibland lite överväldigad av min inkorg och missar meddelanden. Om jag inte har svarat inom två dagar så får du gärna skriva igen och kommentera att det är en påminnelse i ämnesfältet.

/Camilla


Kurser

Grundläggande programmering (DD1331), assistent | Kurswebb

Programmeringsteknik (DD1310), assistent | Kurswebb

Programmeringsteknik (DD1317), assistent | Kurswebb

Programmeringsteknik och tekniska beräkningar (DD1318), assistent | Kurswebb

Programsammanhållande kurs i datateknik (DD1390), assistent | Kurswebb

Tillämpad datalogi (DD1320), assistent, lärare | Kurswebb

Tillämpad programmering och datalogi (DD1321), kursansvarig, assistent | Kurswebb

Utveckla lärandet med betygskriterier (LH216V), lärare, assistent | Kurswebb