Till innehåll på sidan

SF1651 Förberedande kurs i matematik, 5 hp - Sommarmatte

Du som ska läsa en högskoleutbildning i naturvetenskap, teknik eller ekonomi behöver god kunskap i matematik. Att vara väl förberedd i matematik ger möjlighet att komma igång med goda och effektiva högskolestudier redan från starten och slippa köra fast i onödan. Matematik är en förutsättning för att klara studierna på högskolan.

Rekommenderade förkunskaper

Matematik C/Matematik 3b/Matematik 3c

Kontakt

Studievägledningen:
Frågor om anmälan samt registrering på kurs och av poäng
E-post: info@rcn.kth.se

Kurs- och teknisk support:
E-post: mentor@nti.se
Tel. 08-506 375 90 (mån-fre 10-12 & 13-16)

SF1651 Förberedande kurs i matematik, 5 hp

Vi rekommenderar att du börjar med denna första kurs SF1651 och sedan fortsätter med den andra om du har tid. Kurserna är en överbryggning från gymnasiet in i högskolan. Även om du klarat matematiken mycket bra tidigare rekommenderar vi dig att läsa kursen.

Kursen får inte räknas med i högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen vid KTH. 

Kursen ger dig de mest nödvändiga basfärdigheterna inom aritmetik, algebra och trigonometri som du absolut måste ha aktuella inför höstens studier. Du får en repetition och fördjupning av delar av matematik som behandlas i gymnasieskolans Ma A-Ma D.

Om du vill titta i kursmaterialet (teori och övningsuppgifter), använd länken i högerkanten på denna sida. För att få tillgång till lärarsupport, examination och diskussionsforum så måste du skaffa kurskonto för inloggning (se nedan).

Kursen är nedlagd sedan 31 augusti 2016.

Är du intresserad av att läsa denna kurs?

Denna kurs finns tillgänglig att läsa under namnet SF0001 från och med VT15. Du hittar mer information om SF0001 på sommarmatte.se och på facebook.com/sommarmatte samt under   våra kurser

Observera! Denna kurs hade tidigare kurskoden 5B1144. Kursen med kurskod SF1651 har 2015 ändrats till SF0001. Om du har påbörjat dina studier vid en tidigare kurskod måste du göra en ny anmälan, då kurserna är nedlagda med kurskod 5B1144 samt SF1651.