SH012N Förberedande kurs i fysik 7,5 hp

KTH har tagit fram en nätbaserad kurs i fysik för alla som behöver förbereda sig inför sina högskolestudier. Kursen går igenom några av de basfärdigheter i fysik som är viktiga att ha fullt uppdaterade inför högskolan och ger en introduktion till den metodologi som används inom ämnet på högskolan.

Rekommenderade förkunskaper

Matematik D/Matematik 3c, Fysik B/Fysik 2 och Kemi A/Kemi 1 med betyget lägst godkänd
 

Kontakt

Studievägledningen:
Frågor om anmälan samt registrering på kurs och av poäng
E-post: info@rcn.kth.se

Kurs- och teknisk support:
E-post: mentor@nti.se
Tel. 08-506 375 90 (mån-fre 10-12 & 13-16)

Antagningsenheten:
Frågor om antagning och efteranmälan via antagning.se
E-post: admissions@kth.se
Tel: 08-790 94 40 (mån 13-15, tis-fre 9.30-11.30)

SH012N Förberedande kurs i fysik, 7.5 hp

fysik_logga

Den förberedande kursen i fysik innehåller värmelära, statik, partikeldynamik, modern fysik samt elektricitet och elektromagnetism. Kursen riktar sig till dig som sökt till KTH eller någon annan teknisk/naturvetenskaplig utbildning där man behöver dessa kunskaper.

Kursen kan inte räknas med i en examen.

Anmälan

För att bli antagen ( se information om antagning här) ansöker du genom antagning.se nedan. För att ha möjlighet att bli antagen på kursen måste du uppfylla kursens behörighetskrav. Under förutsättning att du har blivit antagen och påbörjat kursen kan du erhålla en kursregistrering. Kursregistrering krävs för att dina resultat ska kunna rapporteras.

Om du har några frågor kring behandlingen av en sen anmälan kontaktar du KTH:s antagningsenhet.

Utöver anmälan behöver du skaffa ett kurskonto till kursen

Kurskonto skapas längst ner på sidan genom länken ”skaffa konto till kursen”. Finns ingen sådan länk kontaktas antagna studenter genom ett personligt mail med info om hur du kommer igång med kursen. Dessa skickas normalt sett ut ungefär en vecka innan kursstart. Har du sedan tidigare ett konto kopplat till RCN, behöver du ändå fylla i kurskonto för kursen. Du använder dina gamla inloggningsuppgifter. Har du glömt dessa så kontakta tekniska supporten. Se kontakt i högerspalten.

Våra kurser har flexibel studietakt som du kan välja när du har skaffat kurskonto till kursen. Formell antagning och kursregistrering sker dock på det kurstillfälle du anmält dig till. Du kan alltså påbörja kursen och göra prov innan kurstillfället börjar, men resultaten kommer inte registreras förrän kurstillfället startar och du blivit kursregistrerad. Se bara till att kontot och anmälan är på samma kurstillfälle. Tänk också på att om du söker studiemedel för kursen så är det viktigt att kontrollera med CSN vilka regler som gäller, t ex om du behöver läsa inom kurstillfällets veckor (ramtid). Se gärna mer info under vanliga frågor.

Kursen har platsgaranti (För behöriga studenter)! Sök därför endast till en kursomgång. 

Veckor Kurstillfälle Anmälan genom antagning.se
    Våren 2018
03-15 20069 Stängd
06-18 20070 Öppen för sen anmälan
11-19 20071 Öppen för sen anmälan
15-27 20073 Öppen för sen anmälan
19-31 20072 Öppen för sen anmälan

Observera! Denna kurs hade tidigare kurskoden SH112N. SH112N är nu nedlagd sedan 31 augusti 2016.

Till sidans topp