KTH:s klocktorn

Institutionen för matematik

Institutionen är en av de ledande matematikinstitutionerna i Skandinavien. Vi bedriver framgångsrik forskning inom både ren och tillämpad matematik. Vår undervisning är omfattande och är en viktig del i de flesta utbildningsprogram på KTH.

Brummer & Partners MathDataLab invigs 17 november

Föreståndare för MathDataLab är Professor Henrik Hult. Han är entusiastisk och full av visioner. Labbet har en styrelse där de två nya affilierade professorerna Per-Gunnar Martinsson och Konstantin Mischaikow ingår. Även prefekten Sandra Di Rocco och föreståndaren sitter i styrelsen.

Läs mer

MathDataLab

INSTITUTIONEN

Flera utmärkelser vid utdelningen av Borelius-medaljen

I samband med utdelningen av Boreliusmedaljen fick matematik institutionen flera fina utmärkelser bl a "årets lärare" och "årets assistent".

Läs mer

Kalender

Nu är MathDataLab igång

Läs mer om Brummer & Partners MathDataLab som startat sin verksamhet i höst. Labbet kommer ha 2-4 postdocs. Annonsen för postdoc-tjänsterna hittar du här

SMC

Stockholms matematik- centrum

Tag del av det matematiska utbudet i Stockholmsområdet.

Webbplats

KTH:s nya studenter klarar matteproven bättre

Genom inspirerande matematik-cirklar vill KTH väcka gymnasieelevers intresse för ämnet. Och det finns en sak som matematikprofessor Sandra Di Rocco saknar i dagens matteundervisning: Mer läxor.

Läs mer

Matematisk cirkel

Matematisk cirkel

Om du går på gymnasiet kan du följa vår matematiska cirkel som handlar om geometriska konstruktioner.

Till sidans topp