Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Undervisning och examination

Allmänt 

Undervisningen sker genom föreläsningar, övningar, laborationer och seminarier. Den största delen av arbetet med kursen gör man dock utanför schemalagd tid. Man måste komma väl förberedd till undervisningen. Den bygger helt på att alla redan har stiftat bekantskap med innehållet och är beredda att börja använda det. Efter varje undervisningsmoment måste man också göra en bearbetning och befästa kunskaperna. Det är viktigt att man ligger i fas med kursen hela tiden och varje vecka läser de aktuella avsnitten i kursboken och löser alla de rekommenderade övningsuppgifterna. Den som gör det kommer med mycket stor sannolikhet att klara kursen. 

Krav för slutbetyg 

För godkänt slutbetyg på kursen krävs godkända resultat på följande moment:

  • LAB1 - Laborationsuppgifter, 1 hp
  • LAB2 - Laborationsuppgifter, 2 hp
  • PRO1 - Projekt, 2 hp
  • TEN1 - Tentamen, 6 hp

På laborationsuppgifterna är betygsskalan P/F och på projektet och tentamen är betygsskalan A-F. När alla fyra momenten är godkända så ges slutbetyget enligt följande tabell

TEN1\PRO1 A B C D E
A A A B B B
B B B B C C
C B C C C D
D C C D D D
E D D D E E

Laborationsuppgifterna består av teoretiska och praktiska moment som redovisas muntligt och skriftligt. Ett viktigt inslag är lösningen av matematiska och tillämpade problem med hjälp av dator och MATLAB. Men man ska även kunna redogöra för den matematiska bakgrunden till problemen.

Tentamen är skriftlig. Inga hjälpmedel är tillåtna, varken formelsamling eller miniräknare. Det är meningen att man ska förstå de formler som ingår i kursen och vid behov kunna härleda dem. Tentamen är tredelad med tre uppgifter på varje del, totalt nio uppgifter värda 4 poäng vardera. Minst 16 poäng totalt ger betyg E. Man kan klara av en del av tentamen under kursens gång genom seminarierna. Närmare bestämt kan man erhålla 6 bonuspoäng på detta sätt. Bonuspoängen adderas till poängen på tentamens del A upp till som mest 12 poäng totalt. Till tentamen måste man anmäla sig via mina sidor.

Lärare Mats Boij skapade sidan 8 januari 2015

Lärare Mats Boij ändrade rättigheterna 17 januari 2015

Kan därmed läsas av alla och ändras av lärare.