Till innehåll på sidan

Kontakta Studenthälsan i Stockholm

Här hittar du information om hur du kommer i kontakt med Studenthälsan i Stockholm samt till andra vårdinstanser vid behov.

Kontakter vid Studenthälsan i Stockholm

Studenthälsan erbjuder för närvarande samtal enbart via telefon. Om du vill boka tid för ett individuellt samtal gör du det via deras webbformulär. Kontaktuppgifter till respektive funktion hittar du nedan.

Vid Studenthälsan i Stockholm kan du besöka företagssköterska, psykolog och kurator. Företagssköterskor erbjuder hälsosamtal. Till psykologerna kan du komma för rådgivning eller för en avgränsad samtalskontakt. Kurator erbjuder psykosocial rådgivning och stödsamtal.

Om du blir sjuk och behöver komma i kontakt med ordinarie sjukvård kan du vända dig till Vårdguiden (1177) för sjukvårdsrådgivning alternativt ringa 112 vid livshotande tillstånd.

Andra stödorganisationer

Mind

Vi finns här för att lyssna på dig och prata med dig där du befinner dig i livet. Vi vill ge dig stöd, hopp och motivation till att vilja leva och/eller söka hjälp. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.

Telefonnummer: 90101

SPES Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd 

SPES, som betyder hopp på latin, erbjuder stöd och hjälp till efterlevande. SPES har en telefonjour som är öppen dagligen.

SPES telefonjour: 020-18 18 00
Alla dagar 19.00 – 22.00.

Jourhavande människa

Jourhavande medmänniska är en ideell förening som bedriver jourtelefon- och chattverksamhet för alla människor som önskar någon att tala med.

Telefonnummer: 08 - 702 16 80

Alla dagar: 21.00-06.00

Chatten är för närvarande öppen på söndagar kl. 21-24.