Tekniska Högskolans Studentkår - THS

KTH är Sveriges största tekniska universitet och Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer.

Din studietid på KTH kommer att bli krävande och därför är det viktigt att balansera den med fritid, avkoppling och socialt umgänge, något som THS blivit expert på under sina hundra år som organisation.

Under dina första veckor på KTH anordnas mottagningen för dig som nyantagen. Den finns till för att du ska lära känna dina kurskamrater, din studentkår, THS och KTH. Men också för att du ska få goda förutsättningar till studie- och studentlivet för resten av din tid på KTH. Den engagerar varje år mer än1000 studenter som avsätter dessa veckor bara för att göra din start på KTH så bra som möjligt.

THS drivs av KTH-studenter med fokus på studenternas rättigheter. THS och KTH har ett mycket nära samarbete vilket gör att du som medlem kan vara med och påverka din vardag i skolan, både när det gäller studier och studiesociala aktiviteter. THS arbetar för att studenternas tid på KTH ska bli så bra som möjligt, både när det gäller fritid och kvalitet i utbildningen.

Kårhuset Nymble ligger på KTH Campus och här finns studieplatser, restaurang, café, bastu, klubbrum och ett antal större festlokaler. Det händer alltid någonting i Nymble, vare sig det är cocktailpartyn, pubar, filmkvällar, företagsevent eller finsittningar. Vid sidan om studierna väljer många studenter att engagera sig inom de olika föreningar som finns. Du kan sysselsätta dig med allt från att vara bartender till att sjunga i kör. Utöver dykning, företagskontakt, fotografering och nätverkande finns också ett flertal teatersällskap, orkestrar och idrottsföreningar. Var tredje år anordnar THS dessutom Sveriges största kortege – Quarnevalen, och var fjärde år anordnar THS efterfesten till Nobelfesten – Students’ Nobel NightCap.

THS verksamhet bedrivs både centralt i kårhuset och lokalt inom tjugoen olika sektioner. Varje sektion bedriver näringslivsverksamhet, studiesociala aktiviteter och påverkar sin utbildning i studienämnder och utbildningsutskott. På THS centralt finns THS Future, som arrangerar näringslivsevent kontinuerligt under året. Allt från företagsföreläsningar och branschkvällar till workshops inom ledarskap. Armada är THS arbetsmarknadsmässa – en mässa med 175 företag där studenter under två dagar kan mingla och möta potentiella arbetsgivare.

För mer information om vad Tekniska Högskolans Studentkår kan göra för dig som student, hur du blir medlem eller hur du engagerar dig besök:

ths.kth.se

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:studentrekrytering@kth.se
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2016-11-16