Vill du driva Instagramkontot @kthgiants och inspirera fler kvinnliga elever till att välja KTH?

Jobbet som instagrammare är ett roligt, kreativt och meriterande jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH. Vi söker nu två studenter som vill instagramma under hela 2020 på @KTHgiants i syfte att inspirera fler kvinnor till att välja en utbildning inom Datateknik, IT, Elektroteknik, Maskinteknik, Farkostteknik eller Teknisk fysik.

Deltagare Giants 2019. Bild: Jaskaran Singh Malhotra

KTH Giants är en satsning för att öka andel kvinnliga studenter på KTH, i satsningen ingår ett årligt evenemang för 250 kvinnliga och icke-binära gymnasieelever på KTH campus liksom instagramkontot @kthgiants  

Du kommer att tillsammans med en annan student ansvara för kontot @kthgiants under hela året. Tillsammans med arbetsledare tar ni fram en innehållsplan av vad som är intressant innehåll och händelser som ni vill lyfta på kontot. Ni kommer dessutom få olika uppdrag att lyfta särskilt innehåll. Det kan exempelvis vara att göra en intervju med en alumn eller forskare, besöka ett av KTH:s campus eller särskilda evenemang som anordnas av KTH eller där KTH medverkar. Arbetet kan även innebära att samarbeta med olika organisationer eller studentinitiativ som jobbar för en mer jämställd teknikbransch.

I genomsnitt ska du göra ett inlägg och en dag stories-rapportering per vecka. Du producerar själv dina inlägg och stories, men får stöd och feedback för att få till ett bra innehåll och tonalitet. Vissa av dina inlägg kan komma att användas i annonsering i sociala kanaler.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha förmågan att uttrycka dig på ett personligt, inspirerande och kreativt sätt samt kunna anpassa inläggen för målgruppen presumtiva kvinnliga studenter. Som person behöver du kunna ta mycket eget ansvar och egna initiativ och framförallt kunna anpassa dig och samarbeta med olika typer av människor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att tidigare instagramma, blogga, fotografera, göra videomaterial eller är aktiv i sociala medier. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete med design eller grafik.

Uppdraget startar i februari med planering av innehåll och produktion av instagraminlägg förväntas komma igång i mars. Arvode är 1 800 kronor per månad. Du kommer att ingå i en grupp med KTH:s digitala ambassadörer som jobbar i olika kanaler (studentblogg, videoblogg, Instagram, podcast). Det kommer att anordnas redaktionsmöten och utbildningstillfällen för att ni ska känna er motiverade och utvecklas i ert uppdrag.

Skicka in din ansökan till studentrekrytering@kth.se  senast 16 februari. I din ansökan berättar du om dig själv, varför just du skulle passa för jobbet och vad du tror kommer att känneteckna ditt instagrammande. Vi vill även se ett arbetsprov och vill därför att du gör en eller två korta instagraminlägg som du tycker skulle passa i på Instagram som är riktad mot presumtiva kvinnliga studenter. För att läsa mer om KTH Giants besök www.kth.se/giants

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:studentrekrytering@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2020-01-27