Till innehåll på sidan

Frauke Urban vid INDEK är en av ”Climate Champions” för Startup Climate Action

Publicerad 2020-06-26

Tiden är på väg att rinna ut och vi måste agera snabbt och kraftfullt för att begränsa jordens uppvärmning till 1,5° C. Startup Climate Action har ett tillvägagångssätt som drivs av utmaningar och fokuserar på FN:s hållbarhetsmål nummer 13 – Climate Action. Utgångspunkten är 13 klimatutmaningar, ”Climate Challenges”, som presenteras av 13 svenska ”Climate Champions”.

Frauke Urban är Climate Champion inom förnybar och ren energi

Sting och Norrsken, två drivande och nystartade ekosystem i Sverige har lanserat Startup Climate Action – ett initiativ som är drivet av utmaningar för att påskynda skapandet och tillväxten av nya företag som erbjuder lösningar för att bekämpa klimatförändringarna. Initiativet, som stöds av Svenska experter inom hållbarhet, ska sätta Sverige på världskartan som ett nav för Climate Action startups.

Initiativet finansieras av Vinnova och bland de som stöttar initiativet finns KTH, Stockholm Resilience Centre, Energimyndigheten, IVL och alla de 13 ”Climate Champions”.

Startup Climate Action består av tre delar. Den första, som nyligen har lanserats, är en Open Innovation Challenge med fokus på inspiration, kreativa idéer samt teambuilding. Deadline för att delta med sitt lag och idé är den 2 augusti. De idéer som kvalificerar sig går vidare till del två, Test Drive Climate Action, en workshopserie av Sting och Norrsken med fokus på validering av affärsidéerna. Det sista steget, Climate Action Accelerator, ett acceleratorprogram som drivs av Sting, ska lanseras 2021.

För mer information och om hur du ansöker clicka på följande länk: www.startupclimateaction.com/

Illustration av projektet 13 challenges med ikoner för exempelvis energi, AI och transport.