Till innehåll på sidan

Modevisning och samtal

Skira tyger gjorda av apelsinskal eller återvunna kläder, lyxiga väskor av rester från vinproduktion, eller smink som tillverkats exakt efter din smak. I vår modevisning får du komma nära modeinnovationer och höra från experter i ett samtal om modebranschens framtid.

Kvinna i blå klänning går mot kameran framför tegelbyggnad

Se mode på nytt sätt

Fullbokad

Modevisningen är fullbokad, men det finns möjlighet för drop in för de som är på plats i tid!

Endast 1% av alla kläder som tillverkas idag återvinns, men klänningen på bilden är ett av få undantag. Den är skapad av kläder som med en kemisk och mekanisk process brutits ned och vävts till nytt tyg. Lanseringen i H&M Concious Exclusive 2020 var en milstolpe för det KTH-grundade företaget Renewcell. 

Se den blå klänningen och andra plagg som förändrar hur vi tillverkar, återvinner och köper kläder och smink, och lyssna till ett samtal om modeindustrins framtid. 

Eventet hålls på engelska.

När och var

6 april, 12.00-13.00 på Arenan, Teknikringen 1.

Panelen

Porträtt Johanna Leymann

Johanna Leymann

Johanna Leymann är föreläsare, författare och oberoende opinionsbildare inom hållbart mode, med över 15 års erfarenhet. Hon driver Slowfashionpodden, har skrivit boken ”Slow fashion – din guide till hållbart och smart mode” samt finns på instagram som @johannaleymann.se. Johanna har en bakgrund inom rättvis handels-rörelsen, samt haft både eget smyckesmärke och klädbutik. Hon är medgrundare till Klimatklubben och utsågs 2019 till Sveriges secondhand-profil. 

Porträtt Clara Brook

Clara Brook

Clara Brook har arbetat på H&M Foundation sedan 2017. Hon är Strategy Lead i Planet-teamet och ansvarig för en av världens största innovationstävlingar, Global Change Award. Claras mål är att hitta disruptiva och skalbara innovationer som kan adressera modeindustrins utmaningar för att möjliggöra en planet positiv framtid.

Porträtt Mikael Lindström
Foto: Jon Lindhe

Mikael Lindström

Mikael Lindström är en av forskarna bakom Renewcells revolutionerande textilsåtervinningsmetod. Som medgrundare av företaget påbörjade han arbetet med att ta tekniken från labbet ut på marknaden. Idag är han professor på KTH och skolchef för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa.  

Porträtt Lisa Ericsson

Lisa Ericsson - moderator

Lisa Ericsson har över 20 års erfarenhet av arbete med innovation inom den akademiska världen. Hon har arbetat inom olika roller på KTH sedan 2002. Sedan 2006 är hon VD för KTH Holding AB, och 2007 rekryterades hon till uppdraget att grunda KTH Innovation. Idag leder hon arbetet inom båda organisationerna.

Bilder

  • Johanna Leymann - fotograf Linnéa Jonasson Bernholm 
  • Mikael Lindström - fotograf Jon Lindhe
  • Headerbild & bild av Lisa Ericsson - fotograf Patrik Lundmark
  • Clara Brook - fotograf H&M Foundation
Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Sustainable Fashion Day
Senast ändrad: 2022-03-22