Ny professor

Viktoria är professor i kommunikationsnät. Hennes forskning handlar om att utveckla modeller som tar hänsyn till slumpmässigheten i nätverk, eftersom vi inte vet var, när och hur mycket information nätanvändarna kommer att behöva utbyta.

Självkörande fordon – för säkerhets skull

Föreställ dig att du rattar ett lastbilsekipage på 60 ton. Efter att ha lastat gods vid en terminal är du på väg mot en motorväg. Då plingar lastbilens ombordsystem till: ”Lastbilskonvoj framför dig – vill du ansluta?”

Drönarteknik vinnare i Venture Cup

Håkan Carlssons idé kring en enklare drönarteknik var en vinnare i Venture Cup. Håkan, doktorand i signalbehandling och WASP-programmet, har skissat på en metod för skattning av värdet på stående skog med hjälp av drönare, kallad Tree Mapper. 

Mötet mellan biologi och teknik

Vi är stolta att kunna välkomna biträdande lektor Anna Herland till skolan för elektro- och systemteknik! Anna kommer att bedriva forskning inom bioelectric hybrid systems, ett område som kombinerar två ämnen som kan kännas långt ifrån varandra - biologi och elektroteknik.

FORSKNING

Genererar kraft ur alla vågor

KTH-forskaren Anders Hagnestål har utvecklat en ny form av vågkraftgenerator som ska kunna utvinna energi ur alla typer av vågor i havet. 

NYHET

Elektroalumn ny VD för Ericsson

I onsdags avslöjade Ericsson sin nya VD, och det blev ingen mindre än Börje Ekholm. Han är alumn från elektroteknikprogrammet och har än idag starka band till KTH, inte minst genom sin plats som ledamot i KTH:s styrelse. 

Ny docent

Daniel Månsson, Elektroteknisk teori och konstruktion
​​​​​​​Hans docentföreläsning​​​​​​​

Till sidans topp