Forskare gör diagnoser billigare

Forskare vid avdelningen för mikro- och nanosystem vid KTH har utvecklat ett nytt sätt att formspruta och mönstra plastkomponenter. Den nya metoden kan hålla nere tillverkningskostnaden för medicintekniska produkter som diagnosverktyg för olika sjukdomar.

Världens första smarta gitarr

Man spelar på den som på en vanlig gitarr men den är utrustad med trådlös teknik.  Lyssna på Michele Benincaso, gitarrbyggare och Carlo Fischione, biträdande professor på avdelningen för reglerteknik som har utvecklat Sensus Smart Guitar.

Ny blodprovsteknik ger lägre kostnad

Forskare vid avdelningen för mikro- och nanosystem har utvecklat en ny blodprovsteknik där patienter tar blodprov på sig själva i hemmet. Gabriel Lenk, forskarstuderande vid avdelningen, är en av dem som jobbat med att utveckla tekniken.

Forskaren fick fortsatt förtroende

Hallå där Karl Henrik Johansson, professor i nätverksreglering på KTH. Du har precis fått ditt Wallenberg Scholars förlängt med fem år. Berätta om känslan när du fick beskedet!

– Wallenberg Scholar är ett mycket generöst och prestigefyllt anslag, så självklart blev jag fantastiskt hedrad och glad!

UTBILDNING

Guld till KTH-studenter i Puerto Rico

Tre studenter från civilingenjörsutbildningen i Elektroteknik gick tidigare i år till final, som ett av sex lag, i en tävling som arrangerades av "IEEE Antennas and Propagation Society". Väl på plats i Puerto Rico vann deras konstruktion som utvinner energi ur wifi- och 3G-signaler första pris.

NYHET

KTH får nyckelroll i europeiskt projekt

KTH kommer att delta i ett prestigefyllt europeiskt forskningsprojekt i EU:s mobilitetsprogram Marie Sklodowska-Curie. Syftet med projektet är att utveckla avancerade terahertzlösningar med hjälp av mikrovågselektronik och teknologi inom fotonik, och en av de inblandade forskarna är Joachim Oberhammer.

Kalender

Fler kalenderhändelser

Ny docent

Daniel Månsson, Elektroteknisk teori och konstruktion
​​​​​​​Hans docentföreläsning​​​​​​​

Till sidans topp