Nästa generations elektronik

Forskare vid avdelningen Mikro- och nanosystem har tagit fram en effektiv metod för att skapa pyttesmå sprickor eller gap i material med elektrisk ledningsförmåga. Valentin Dubois är en av forskarna som studerat nanosprickorna och hur dessa kan skapas.

Elektroskolan i media

Var den akademiska forskningen finns har betydelse när företag väljer var de ska göra nyinvesteringar. Det skriver forskningstidningen Curie i en artikel som lyfter Scanias samarbete med avdelningen för Reglerteknik.

Lorenz Roth tävlar om att få delta i asteroidmission

År 2020 planerar NASA att ramma en 300 kilo tung rymdfarkost in i en asteroid. Samtidigt ska en rymdsond byggd av ESA kretsa kring asteroiden för att registrera vad som händer efteråt. Lorenz Roths team är ett av fem kvarvarande lag som tävlar om att få med sin CubeSat i missionen.

Ny professor

Mathias Ekstedt är professor i industriella informations- och styrsystem. Han forskar bland annat kring säkerhet för IT-system inom företag och offentlig förvaltning som är sammankopplade med stora organisationsövergripande system.

NYHET

En kvarts miljard till nyindustrialisering

Stiftelsen för strategisk forskning har beslutat att tilldela produktionsforskning inom additiv tillverkning, elektronik, material, robotik och data sammanlagt 250 miljoner. KTH är involverade i fem av åtta forskningsprojekt som tilldelats medel i utlysning och en av forskarna är Göran Stemme, professor vid mikro- och nanosystem.

FORSKNING

Programkod från KTH-forskare används av miljarder

Forskare på KTH har utvecklat en algoritm som används i samtliga Linuxbaserade mobiler och datorer som säljs idag. En av dessa är Gunnar Karlsson, avdelningen för kommunikationsnät.

Ny docent

Isaac Skog, Signalbehandling
Se hans föreläsning

Till sidans topp