(foto S‐G Nilsson, ©Jernkontoret)

NYHETER

På jakt efter det perfekta stålet

Starkt, smidbart och elastiskt på samma gång. Det är eftertraktade egenskaper hos stål och andra legeringar. Levente Vitos och Börje Johansson, från institutionen för materialvetenskap, har arbetat fram en teori som beskriver hur metallers plasticitet kan utvecklas och förändras i jakten på det perfekta stålet.

FORSKNING PÅ DJUPET

KTH forskare utvecklar molnbaserad tillverkning

Är du trött på att köpa dyrbar IT-utrustning och komplicerad programvara? Har du fått nog av hård- och mjukvara som ständigt måste installeras, konfigureras, testas, köras, skyddas och uppdateras? Skicka hem IT-experterna och flytta din verksamhet till molnet!

Xi Wang från institutionen för industriell produktion forskar om så kallade "molntjänster".

NYHETER

KTH i storsatsning på forskning och utbildning i Södertälje

KTH – Södertälje Science Park är arbetsnamnet på regeringens nya storsatsning när det gäller industrinära utbildning och forskning. Det är ett samarbete mellan KTH, Scania, Astra Zeneca, Södertälje kommun med flera och beräknas kosta 1,6 miljarder kronor över de kommande tio åren.

 

Infrastruktur på KTH

KTH har en omfattande infrastruktur för forskning och innovation med många avancerade forskningsmiljöer som är tillgängliga för teknik- och forskningsintensiva företag