Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Skolan för elektroteknik och datavetenskap är en av fem skolor vid KTH. Vår verksamhet omfattar forskning, utbildning och samverkan inom elektroteknik, datavetenskap, intelligenta system och människocentrerad teknik. Vi bedriver forskning på grundnivå och tillämpad nivå som möter verkliga samhällsproblem och utmaningar.

Institutioner

Senaste nytt 

Leende kvinna tittar ner på sin laptop

De tre mest sökta kurserna på KTH – och varför de är så populära

Ansökningsperioden för höstterminen 2023 är stängd. KTH:s mest populära fristående kurser inom livslångt lärande behandlar ämnen som Python-programmering, etisk hacking och cybersäkerhet.

Läs artikeln
Bild på krokodiler
Forskare på KTH har utvecklat ett sätt som förbättrar effektiviteten och noggrannheten av statistisk inferens som tillämpas i probabilistiska programmeringsspråk (PPL). Tekniken blir avgörande när man fastställer hur ofta arter utvecklas till nya arter och hur ofta arter dör ut. Foto: Kyaw Tun/Unsplash

Ny teknik ökar noggrannheten och effektiviteten i probabilistisk programmering

Att programmera är en tidskrävande och felbenägen uppgift. Forskare på KTH föreslår en automatiserad teknik som avlastar utvecklare från manuella processer.

Läs artikeln
Vyer av roboten CloudGripper med öppen källkod
Vyer av CloudGripper-robotarna med öppen källkod som utvecklats av gruppen. Projektet med öppen källkod är planerat att lanseras offentligt på IEEE IROS i Detroit och online på cloudgripper.org senare i år.

KTH-forskare utvecklar nya metoder för robotik

Utvecklingen inom robotik kan ge stora fördelar för samhället. Inte minst när robotar används för att assistera personal inom hälso- och sjukvården. Men för att nå dit krävs nya vetenskapliga genombro...

Läs artikeln

Kalender

Fler kalenderhändelser
Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2023-02-16