Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Skolan för elektroteknik och datavetenskap är en av fem skolor vid KTH. Vår verksamhet omfattar forskning, utbildning och samverkan inom elektroteknik, datavetenskap samt informations- och kommunikationsteknik.

Vi bedriver forskning på grundnivå och tillämpad nivå som möter verkliga samhällsproblem och utmaningar - allt med en vetenskaplig excellens och i samverkan med det omgivande samhället. Våra utbildningar inom elektroteknik och datavetenskap skapar framtidens ingenjörer och forskare.

Institutioner

Nyheter

Nobel Symposium, Stellenbosch

Förutsägbarhet i vetenskapen vs. AI och Big Data

Nobelsymposiet "Predictability in Science in the age of AI" samlar ledande experter inom AI och vetenskap. Ett huvudtema kommer att vara att ta reda på gränserna för Big Data-metoden.

Läs artikeln
Pontus Johnson

Kraftsamling för ett cybercampus

Det finns en stor kompetensbrist inom cybersäkerhetsområdet i Sverige. Något som fått Pontus Johnson, professor på Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet att tillsammans med ett flertal akt...

Läs artikeln

Johan designar nästa generations mobila nätverk

Den tidigare studentens mest värdefulla lärdom från KTH, hans största rädsla som student, och viktigast av allt; hur det är att vara antenningenjör.

Läs artikeln

Nyheter

Fler nyheter

Kalender

Fler kalenderhändelser
Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2022-10-19