Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Skolan för elektroteknik och datavetenskap är en av fem skolor vid KTH. Vår verksamhet omfattar forskning, utbildning och samverkan inom elektroteknik, datavetenskap samt informations- och kommunikationsteknik.

Vi bedriver forskning på grundnivå och tillämpad nivå som möter verkliga samhällsproblem och utmaningar - allt med en vetenskaplig excellens och i samverkan med det omgivande samhället. Våra utbildningar inom elektroteknik och datavetenskap skapar framtidens ingenjörer och forskare.

Institutioner

OrderMatters illustration

KTH-forskare bakom genombrott som kan halvera datahallarnas energiförbrukning

Forskare vid KTH har funnit ett sätt att bättre ta tillvara kraften hos världens internetservrar. Genom att samordna datatrafiken har de lyckats höja hastigheten i både beräkningar och dataöverföring....

Läs artikeln
Anechoic Chamber

"Double-layer geodesic and gradient-index lenses"

Vi träffade professor Oscar Quevedo-Teruel och Dr Qiao Chen för att gratulera deras senaste arbete "Double-layer geodesic and gradient-index lenses" som publicerats i Nature Communications.

Läs artikeln
test tubes

GeneDisco Challenge

Vi har pratat med Stefan Bauer som är med och organiserar en workshop för maskininlärning för läkemedelsutveckling och GeneDisco Challenge, fredag 29 april.

Läs artikeln

Kalender

Fler kalenderhändelser
Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2021-08-19