Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hur du talar spelar roll – utöver vad du säger

– Använd din röst för att vägleda publiken

ForskarGrandPrix, Sanne van Waveren
Sanne van Waveren, tredje från höger
Publicerad 2022-10-05

Stockholms deltävling i Forskar Grand Prix gick av stapeln under ForskarFredag den 30 September. Sanne van Waveren från avdelningen Robotik, perception och lärande, knep andraplatsen. Läs om hennes erfarenhet att kommunicera till en allmän publik.

"Forskar Grand Prix har varit en stor lärupplevelse. Att kommunicera min forskning till en allmän publik krävde att jag tog till ett helt annat förhållningssätt än när jag talar på en konferens", säger Sanne van Waveren på avdelningen robotik, perception och lärande.

Läs hela intervjun på engelska.

Kontakt

Relaterade nyheter

Vyer av roboten CloudGripper med öppen källkod
Vyer av CloudGripper-robotarna med öppen källkod som utvecklats av gruppen. Projektet med öppen källkod är planerat att lanseras offentligt på IEEE IROS i Detroit och online på cloudgripper.org senare i år.

KTH-forskare utvecklar nya metoder för robotik

Utvecklingen inom robotik kan ge stora fördelar för samhället. Inte minst när robotar används för att assistera personal inom hälso- och sjukvården. Men för att nå dit krävs nya vetenskapliga genombro...

Läs artikeln
Bild av kvinna som sjunger framför sex personer, alla iklädd robotplaggen Corsetto.
Forskarna samarbetade med en professionell operasångerska och utformade en korsett som kan efterlikna och förmedla nyanserna hos en sjungande kropp. Bild: Ozgun Kilic Afsar

Ny textildesign efterliknar muskler som används när man sjunger

Forskare har utvecklat ett plagg som kan imitera hur det känns när någon sjunger. Innovationen kan hjälpa göra scenkonst ännu mer interaktiv och uppslukande.

Läs artikeln

Mot komplexitetsmedvetet-beslutsfattande för robotar

Går det att optimera robotars beslutsfattande så att besluten blir bra och enkla? Ja, det har doktoranden Elis Stefanssons forskning visat.

Läs artikeln