Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Forskningssamverkan

Skolans forskning möter verkliga samhällsproblem och utmaningar och bedrivs i nära samverkan med industri och offentlig sektor. Våra forskare hanterar både teoretiska och praktiska problem som inte sällan leder till verkliga innovationer, start-ups eller spin-off-företag.

Våra forskare är verksamma inom områden som tillämpad datalogi, smarta elnät, intelligenta transportsystem, robotik och AI, säker infrastruktur, beräkningsbiologi, medicinsk teknik, nanoteknik, kommunikationsteori, medieteknik och interaktionsdesign, IT-säkerhet samt tal- och musikkommunikation.

Vill du komma i kontakt med en expert inom något av våra områden? Kontakta skolans kommunikationsenhet .

Skolans forskningsmiljöer

Skolans forskningscentra

Skolans forskningsområden

Samarbete med industri och offentlig sektor

På skolan finns kompetenscentran och flera forskningsmiljöer där externa parter och våra forskare får möjlighet att mötas. Bortsett från KTH:s strategiska samarbetspartners så samverkar skolan med aktörer av alla storlekar och är alltid intresserad av nya samarbeten.

Vill din organisation samverka med våra oss? Kontakta chefen på den avdelningen eller det forskningscentrat som du är intresserad av att samarbeta med eller kontakta vår samverkanskommunikatör.