In memoriam

Till minne av Martin Andreasson

Martin Andreasson, har avlidit vid 30 års ålder efter en tids sjukdom. Martin Andreasson växte upp i Bryssel, Wien och Bromma. Efter utmärkta gymnasiestudier vid Blackebergs gymnasium, var Teknisk fysik vid KTH ett naturligt val. 

Alumni Östen Mäkitalo

Alumnen Östen Mäkitalo var elektroingenjör, vicepresident på Telia Mobile AB och innovatör inom telekommunikation. Han anses av många att vara fadern för nordisk mobiltelefoni och för första generationens mobiltelefon.

Infrastrukturen för el - hur fungerar det?

När Gotlands energibolag GEAB tillkännagav sitt beslut om att inte tillåta anslutning av ny elproduktion i sitt nät väcktes många frågor hos Gotlänningarna. Professor Lennart Söder var med i P4 Gotland för att reda ut hur infrastrukturen runt el egentligen fungerar.

EVENEMANG

Seminarium: Digital and Resilient Power Systems

Välkommen till ett seminariet Digital and resilient power systems som anordnas av Skolan för elektro- och systemteknik tillsammans med STandUP for Energy 21 september.

NYHET

KTH stiger i ämnesranking

KTH fick i år flera fina planceringa på Shanghai-rankingen (ARWU), men den bästa placeringen fick Automation & Control som rankas som nummer 12 i världen.

Kalender

Fler kalenderhändelser
Till sidans topp