Snart kan robotar tänka om

Föreställ dig en industrimiljö. En grupp robotar har fått i uppgift att flytta lådor från en plats till en annan, men (!) en truck har av misstag placerat en leverans i vägen. En felberäkning av den här typen skulle få roboten att stänga ner och behöva hjälp. men om Dimos Dimarogonas får bestämma ser det snart annorlunda ut.

Fortsatt könssegregation på utbildningar

Ny forskning från Lunds universitet visar att valet av studier fortfarande är könssegregerat. P4 Stockholm intervjuade vår programansvarige Joakim Jaldén och elektroettan Johanna Olnén om just detta och om hur vi jobbar för att få fler tjejer till elektroteknik!

Så går IT-attacker till

18/11 gästade professor Mathias Ekstedt Ekonomiekot extra i Sveriges radio för att prata om IT-säkerhet. Hur går en IT-attack till, vad är crime as a service och vad behövs för att höja säkerheten?

KTH hjälper Volvo och Scania att kommunicera

KTH har länge undersökt kolonnkörning med lastbilar och dess fördelar. Nu tar man nästa steg - att titta på hur lastbilar från olika märken ska kunna köra ihop. Jonas Mårtensson, universitetslektor i Reglerteknik, representerar KTH i projektet.

I media

Utbildar goda hackare

Skolan för elektro- och systemteknik har startat en kurs för att utbilda hackare i så kallad etisk hackning. Kursansvarige professorn Pontus Johnson berättar vad etisk hackning betyder och hur kursen kommer gå till rent praktiskt.

ALUMNI

Börje Ekholm utnämnd till hedersdoktor

Börje Ekholm har haft flera ledande positioner inom svensk industri med styrelseposter i bolag som Ericsson, Scania och Husqvarna. Sedan 2017 är han VD på Ericsson och nu kan han lägga titeln hedersdoktor vid KTH till sitt CV.

Kalender

Fler kalenderhändelser
Till sidans topp