Electrical Engineering, where the future lies

KTH bedriver världsledande forskning inom elektrotenik. Möt Anna Herland, Lennart Söder och Joakim Jaldén, tre forskare som bidrar till framtidens lösningar inom medicinsk teknik, digitala system och förnybar energi.

Fler tjejer vill bli elektroingenjörer

Andelen kvinnliga sökande till civilingenjörsutbildningen i elektroteknik på KTH i Stockholm har nästan fördubblats. En anledning är ett projekt för att få fler kvinnor intresserade. Hör Gabriella Hernqvist, kommunikationsansvarig, berätta i P4.

Ny mjukvara ska förhindra hackarattacker

De senaste åren har antalet hackarattacker skjutit i höjden. Nu utvecklar György Dán, tillsammans med bland annat it-säkerhetsföretaget F-Secure, en mjukvara som ska sätta stopp för attackerna.

UTBILDNING

Fortsatt succé för skolans studenter

Framgången i stora internationella studenttävlingar fortsätter för civilingenjörsstudenterna i elektroteknik. Fjolårets vinst följs nu upp av ytterligare en finalplats i en av IEEE:s tävlingar, som den här gången anordnas i San Diego i juli.

NYHET

Göran Gustafsson-pris till Anna Herland

När Göran Gustafsson-stiftelsen hade sin årliga prisutdelning var en av vinnarna Anna Herland, universitetslektor vid avdelningen för mikro- och nanosystem. Herland forskar om hjärnans blodkärl, och tillsammans med forskarkollegor söker hon en större förståelse för dessa genom att bygga pyttesmå modeller av blodkärlen i hjärnan.

Till sidans topp