Ett av landets mest lovande teknikbolag

För andra året i rad kvalar foreseeti in på Ny Tekniks 33-lista. 
–  Förra året kändes det förstås som en stor fjäder i hatten, men att hänga kvar visar på att bolaget jobbat på bra och utvecklats på ett fantastiskt sätt, säger Mathias Ekstedt, en av foreseetis grundare. 

Snabbare virusdiagnoser

Den som någonsin fått en provtagningspinne upptryckt i näsan eller ned i svalget vet - det måste finnas trevligare sätt att få diagnosen influensa fastställd. Forskare vid avdelningen för mikro- och nanosystem jobbar nu med ny diagnosteknik i form av en behållare som analyserar patientens utandningsluft.

Stort forskningsanslag till smart fordonsradar

Björn Ottersten och Joakim Jaldén har fått ett stort ERC-anslag för att arbeta med smarta radar- och kommunikationssystem. Bland tillämpningarna återfinns radarutrustning till fordon, en teknik som kan underlätta för framtidens självkörande bilar.

Fortsatt succé för skolans studenter

Framgången i stora internationella studenttävlingar fortsätter för civilingenjörsstudenterna i elektroteknik. Fjolårets vinst följs nu upp av ytterligare en finalplats i en av IEEE:s tävlingar, som den här gången anordnas i San Diego i juli.

NYHET

24 miljoner till forskargrupp

I februari offentliggjorde VR sitt bidragsbeslut för forskning inom naturvetenskap och teknikvetenskap. Fyra forskargrupper från KTH delas närmare 96 miljoner kronor. En av grupperna leds av Håkan Hjalmarsson, professor i Reglerteknik.

HISTORIA

När ingenjören blev kvinna

Greta Woxén blev 1928 Sveriges första civilingenjör när hon tog examen från KTH inom ämnet elektroteknik. Hör hennes dotter Gerda Woxén berätta historien om sin mamma, den banbrytande Greta, i Campi Podcasts. 

Kalender

Fler kalenderhändelser

Ny docent

Daniel Månsson, Elektroteknisk teori och konstruktion
​​​​​​​Hans docentföreläsning​​​​​​​

Till sidans topp